Ποττάκης : Είναι η ώρα να ξανανάψουν τα φώτα…

Την ώρα που η χώρα μας γιορτάζει τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνα, του πρώτου πανεπιστημίου στη χώρα, το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό», σημείωσε μελαγχολικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας Γιάννης Ποττάκης, Δρ Φιλοσοφίας και πρώην υπουργός πριν από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΦΕ και αυτό λόγω της μείωσης του αναγκαίου διδακτικού και υπαλληλικού προσωπικού στα πλαίσια των όρων της «τρόικας». «Τα φώτα της παιδείας και του πολιτισμού κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού», κατέληξε ο κ. Ποττάκης, «όφειλαν να τονίσουν στην ”τρόικα” ότι η χώρα μας είναι ”οφειλέτης χρήματος και δανειστής πνεύματος”. Είναι η ώρα να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Είναι ανάγκη να ξανανάψουν τα φώτα! Της παιδείας, του πολιτισμού, της ΕΡΤ. Παιδεία και πολιτισμός είναι το φως της ζωής». Στο μεταξύ δύο ομιλίες εχει προγραμματίσει να δώσει ο Γιάννης Ποττάκης μέσα στον Οκτώβριο.

• Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Δικανικών Μελετών του καθηγητή Κ. Μπέη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου – Ηλία Κρίσπη (οδός Σαρανταπήχου 5 & Αγ. Ισιδώρου στον περιφερειακό του Λυκαβητού), με θέμα «Από τον πολίτη, στον κοσμοπολίτη» και

• Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στον «Ιανό» (Σταδίου 24) σε συνεργασία με μια ομάδα καθηγητών φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Δεληβογιαντζής, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης ως συντονιστής και ο Παν. Πανταζάκος (Πανεπ. Αθηνών), θα παρουσιάσουν το βιβλίο της συμπολίτιδάς μας Διδακτ. Φιλοσοφίας Χρυσάνθης Κεχρολόγου «Επικούρεια Φιλοσοφία – Το άτομο και η Κοινωνία». Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία της συγγραφέως.


Σχολιάστε εδώ