ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκεκριμένα, στις οικογένειες που έχουν και τους δύο συζύγους άνεργους για διάστημα τριών μηνών και πάνω δεν θα επιβάλλονται δημοτικά τέλη, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ο γονιός είναι άνεργος. Παράλληλα οι τρίτεκνοι θα θεωρούνται πολύτεκνοι και θα έχουν μείωση 50%, ενώ όσοι ανοίξουν μαγαζιά στον Πειραιά από φέτος θα έχουν 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη για τα 100 τ.μ. του μαγαζιού τους. Αν το μαγαζί είναι μέχρι 100 τ.μ. θα πληρώνουν μισά τέλη, αν και μεγαλύτερο, π.χ. 200 τ.μ. για τα 100 θα πληρώνουν 50% λιγότερα. Όπως είπε ο δήμαρχος, που εισηγήθηκε τις μειώσεις αυτές, κρίθηκαν επιβεβλημένες για να ανακουφιστούν εκείνοι που έχουν ανάγκη αλλά και να υπάρξει κίνητρο για όσους επιχειρηματίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη μας.

// Τα μεγάλα έργα που θα γίνουν στον Πειραιά, φέρνουν και μεγάλους διαγωνισμούς. Η απόλυτη διαφάνεια που επικρατεί κατά τη διεξαγωγή τους και η απουσία «παραγράφων» και «υποπαραγράφων» που αποκλείουν κάποιες εταιρείες και ευνοούν κάποιες άλλες από τις διακηρύξεις, οδηγούν σε μεγάλη συμμετοχή εταιρειών στους διαγωνισμούς αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διαγωνισμό για έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ εμφανίσθηκαν πάνω από 30 εταιρείες, ενώ η έκπτωση που πέτυχε ο δήμος έφτασε στο 58%! Με το δεδομένο αυτό εξοικονομούνται πόροι για να γίνονται επιπλέον έργα ή βελτιώσεις στα υπάρχοντα.

// Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πάρκο στο τρίγωνο που δημιουργείται στην αρχή της οδού Δ. Μουτσοπούλου μετά τη γέφυρα Καλαμάκη, στην περιοχή του Κεράνη, επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς – Πόλη θρύλος, Χρήστος Βουγιουκλάκης.

// Ένα οικόπεδο του ΟΣΚ, στη γωνία της λεωφόρου Χατζηκυριακού με την Κανάρη, πάνω από την Ακτή Μιαούλη στην περιοχή Βρυώνη, δίπλα ακριβώς από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» ήταν αναξιοποίητο εδώ και 50 χρόνια, γιατί είχε βρεθεί ένα αρχαίο τοιχίο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε απαγορεύσει την οικοδόμηση σχολείου. Το οικόπεδο, έκτασης περίπου ενός στρέμματος, είχε παραμείνει, σκάφτηκε τότε και ήταν μία τάφρος γεμάτη σκουπίδια και αγριόχορτα. Μία εστία μόλυνσης για 50 χρόνια στην πόλη. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος μαζί με τους αντιδημάρχους Πρασίνου Γρηγόρη Καψοκόλη και έργων Π. Ρέππα, μαζί με συνεργεία μετέβησαν στον χώρο και άρχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, το κόψιμο των θάμνων και της άγριας βλάστησης και το μπάζωμα του χώρου, ώστε να έρθει σε ευθεία γραμμή με τον δρόμο. Το αρχαίο τοιχίο, με την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καλύφθηκε με ειδικό υλικό για να μην καταστραφεί. Στον χώρο ήδη γίνονται εργασίες δημιουργίας ενός νέου χώρου αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής με παιδική χαρά για την ψυχαγωγία των παιδιών.


Σχολιάστε εδώ