Παράγκα και όραμα…

>> Θέλω να αγιάσω, αλλά ο διάβολος δεν με αφήνει… Σε ένα περίπτερο αντίκρισα περιοδικό με τίτλο Παράγκα και όραμα.

>> Διερωτήθηκα: Ώστε η θρυλική «παράγκα» του ΥΕΘΑ, που σκόρπισε τον όλεθρο και καθιέρωσε την πτώση την αξιών στο υπουργείο Άμυνας επί υπουργίας κ. Π. Παναγιωτόπουλου (άσχετα αν ο υπουργός νίπτει τας χείρας του), βγάζει και περιοδικό; Τελικά διαπίστωσα ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικού περιεχομένου έντυπο.

>> Θα παρατούσα το θέμα εκεί αν δεν δεχόμουν, ολίγον όψιμη, παρέμβαση αντγου ε.α. (επώνυμη και καμπανάτη) που «παρασύρθηκε» από το τσουνάμι Μπεγλίτη (2011). Επομένως, αρκετά ψύχραιμου για τα τεκταινόμενα τον Μάρτιο του 2013.

>> Γράφει ο στρατηγός:

– Στις 04.08.13 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας καυστικό σχόλιο με τίτλο «Αλχημείες και μαγειρέματα», αναφερόμενο στις κρίσεις των υποστράτηγων (Μάρτιος 2013) από το συγκρότημα της «παράγκας» (όπως ευφυώς χαρακτηρίζει την παρακρατική ομάδα που τις διαχειρίστηκε).

– Έρχομαι στην καταγγελία του τ. Α/ΓΕΣ, στρατηγού Κ. Ζιαζιά «Οι κρίσεις των ΕΔ αποτελούν αντικείμενο τυχάρπαστων κομματικών φορέων.» (R.N. 17.02.13).

Προσθέτω ότι και οι κρίσεις Μπεγλίτη δεν εξαιρούνται αυθαιρεσίας και τυχαρπακτικότητας. Τα «ευγενή» κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν τις ίδιες μεθόδους για να διαλύουν το στράτευμα και να πετάνε στο καλάθι σπουδαίους – επαγγελματίες στρατηγούς, που είχαν ακόμη πολλά να προσφέρουν. Μερικοί, πάρα πολλά.

– Μέχρι σήμερα, μετά από δύο μήνες, ουδείς συγκινήθηκε από την καταγγελία. Άσʼ το, είπαν, θα ξεχαστεί.

– Μετά από τις διακοπές μου έψαξα λεπτομερώς το θέμα και διαπίστωσα ότι οι έχοντες, τότε, τα προσόντα προς κρίση, με βάση τους ισχύοντες νόμους και διατάξεις, έφθαναν και στο Νο 15 του πίνακα, δηλ. στον υποστράτηγο κ. Γ. Σπυρόπουλο (παράρτημα Α’ στον 127/12 ΕΔ/ΓΕΣ). Οι υπόλοιποι προήχθησαν παρανόμως (τι την ένοιαζε την παράγκα, που ήταν κράτος εν κράτει;), αποστρατεύοντας τους ενδιάμεσους για να αδειάσουν θέσεις αξιόλογων στρατηγών. Καρατόμηση χωρίς ενδοιασμούς και τσίπα.

– Οι θιγόμενοι άφησαν να οδηγηθούν ως πρόβατα επί σφαγή; Πού είναι οι μηνύσεις τους; Πού είναι οι προσφυγές τους; Μήπως τους επέβαλαν να σιωπήσουν, υποσχόμενοι… νομαρχίες ή θέσεις στο ΝΑΤΟ; Ίσως να αγνοώ ενέργειές τους και ζητώ συγνώμη.

– Ωραία, λοιπόν, η «παράγκα» έκανε τις επιλογές της. Διερωτώμαι το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Επιτελείων), που έκανε τις προαγωγές, δεν «μυρίστηκε» την παρανομία; Δεν αντέδρασε; Συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις;

>> Γράφει κι άλλα ο στρατηγός (για την ακολουθήσασα, καθ’ υπόδειξη, σφαγή συνταγματαρχών, ώστε να φτάσουν στους «δικούς τους»), αλλά εγώ δε μπορώ να τα κρίνω, γιατί, επαναλαμβάνω, έχω υπηρετήσει στο ΠΝ ως έφεδρος δίοπος.

>> Διερωτώμαι, όμως, όταν δημοσιεύσαμε το πρώτο, καταγγελτικό, κείμενο (04.08) δεν έπρεπε κάποιος να συγκινηθεί από την ιεραρχία (από τους άθλιους της «παράγκας» δεν το περιμέναμε) και να εκδώσει μια ανακοινωσούλα που να αναδεικνύει, με στοιχεία, ότι εμείς λέμε «ανοησίες» «τείνουσες να εκθέσουν το στράτευμα»;

>> Το «Π» απευθύνεται στον υπουργό, κ. Δ. Αβραμόπουλο, που επιχειρεί σήμερα να αποκαταστήσει τη «διασαλευθείσα τάξη» στο στράτευμα. Μήπως πρέπει να δει το θέμα και να αποκαταστήσει τους αδίκως καρατομηθέντες, αν όντως συνέβησαν όσα καταγγέλλονται; Φτάνει πια, όχι άλλη κομματικοκρατία στο στράτευμα και δράση των αισχρών κλαδικών. Βυθιζόμαστε… SOS…


Σχολιάστε εδώ