Παλιός γνώριμος του Κορυδαλλού…

Με την Αστυνομία είχε πάρε – δώσε από το 1976. Η πρώτη… γνωριμία ήταν τον Δεκέμβρη του 1976, όταν πιάστηκε μαζί με τον βομβιστή Αριστοτέλη Καλέντζη και άλλους νεοφασίστες της εποχής στα επεισόδια κατά δημοσιογράφων στην κηδεία του βασανιστή αστυνομικού Μάλλιου, που τον δολοφόνησε η 17Ν και έμεινε προφυλακισμένος μέχρι τον Γενάρη του 1977. Η δεύτερη… επαφή με την Αστυνομία ήταν τον Μάρτιο του 1977. Ήταν από τους πρώτους που προσήγαγαν όταν βρέθηκε σε μια γιάφκα με όπλα, η οποία ανήκε στον Καλέντζη. Το επόμενο… ραντεβού ήταν στις 23 Ιουλίου 1978 το βράδυ, για βόμβες που τοποθετήθηκαν από νοσταλγούς της χούντας. Στη δίκη που έγινε καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Ήταν η πρώτη, η παρθενική γνωριμία του με τον χώρο… Ήταν τυχερός, όμως, γιατί εκεί γνωρίστηκε με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, ο οποίος τον έκανε αρχηγό της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, του χουντικού κόμματος που είχε ιδρυθεί με εντολή του.

Και εδώ αρχίζουν τα πρώτα περίεργα πράγματα… Ήταν 22 ετών και είχε καταταχθεί στη Μυτιλήνη και ως καταδρομέας γίνεται έφεδρος ανθυπολοχαγός ενώ ήταν υπόδικος. Δημιουργήθηκε θέμα και ο τότε υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ δήλωσε ότι «διέφυγε την προσοχή των αρμοδίων υπηρεσιών», υπογράφοντας αμέσως την καθαίρεσή του.

Στα νάματα του εθνικοσοσιαλισμού τον μύησε ο Κώστας Πλεύρης, ο οποίος το 1973 τον ενέταξε, σε ηλικία μόλις 16 ετών, στο «κόμμα της 4ης Αυγούστου», από το οποίο όμως έφυγε το 1980 και ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή.

Από το πρωί της Παρασκευής… εγκαταστάθηκε σε κελί της νεόδμητης πτέρυγας των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού, όπου θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκανε… ποδαρικό! Όχι, δεν έχει… γείτονες πακιστανούς ή αφρικανούς κρατουμένους. Μένει μαζί με τον υπασπιστή του τον Λαγό, για να τον… φυλάει. Από όλες τις φυλακές της χώρας είχαν σταλεί μηνύματα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην αρμόδια Διεύθυνση, ότι θα υπάρξουν σοβαρές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των κρατουμένων, κυρίως αλλοδαπών, και μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή των χρυσαυγιτών κρατουμένων αν πάνε εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία θα μείνει στον Κορυδαλλό.

Οι φωτογραφίες είναι από τη δίκη για τις βόμβες που τοποθετήθηκαν στις 23 Ιουλίου το βράδυ στην Αθήνα.

Στην πρώτη είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και δίπλα, με το γνωστό σήμα κατατεθέν της Χρυσής Αυγής σήμερα, είναι ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, εθνικοσοσιαλιστής με παραστρατιωτική ένοπλη δράση στη Νότια Αφρική επί εποχής Απαρτχάιντ.

Από την ίδια δίκη είναι και η δεύτερη φωτογραφία. Δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι οι συγκατηγορούμενοί του Γ. Ηλιόπουλος, Δ. Παπουτσάς και Αλ. Μαριούκλας.


Σχολιάστε εδώ