Πάνε να δώσουν παραγραφή για τη λίστα Λαγκάρντ!

Ως γνωστόν, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, η σχηματισθείσα δικογραφία στάλθηκε στον Άρειο Πάγο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι απέκρυψε επί αρκετούς μήνες τη λίστα με τους 2.062 καταθέτες, πολλοί από τους οποίους είναι πολιτικοί και επώνυμοι, ενώ τρεις καταθέτες είναι στενότατοι συγγενείς του, και δεν προχώρησε στην αξιοποίησή της, που αν είχε γίνει το Δημόσιο θα είχε εισπράξει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και οι τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρης και Διώτης.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι, ύστερα από συσκέψεις που έγιναν, το Δικαστικό Συμβούλιο φέρεται να έχει καταλήξει στη γνώμη ότι έχει επέλθει παραγραφή, κατά τις διατάξεις του περιβόητου άρθρου 86 του Συντάγματος.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν και η τελική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ότι συντρέχει παραγραφή, οι συνέπειες θα είναι καταλυτικές για όλο το πολιτικό σύστημα. Σε όλο τον ελληνικό λαό θα περάσει όχι απλώς η αίσθηση, αλλά η βεβαιότητα, που θα στηρίζεται πλέον σε αποδείξεις, ότι οι πολιτικοί αλληλοπροστατεύονται και οι νόμοι είναι μόνο για τους απλούς πολίτες. Κι αν κάποιος ξεφεύγει, όπως καλή ώρα ο Τσοχατζόπουλος, είναι για να ρίχνουν κάπου κάπου στάχτη στα μάτια του κόσμου, αν και οι αρπαχτές των δισ. ευρώ από τον Άκη, όσους… τόνους στάχτης κι αν έριχναν, δεν υπήρχε περίπτωση να κουκουλωθούν.

Τυχόν απόφαση περί παραγραφής θα είναι τούτη τη στιγμή ό,τι χειρότερο για όλους και θα είναι τροφή για το τέρας – τη Χρυσή Αυγή.

Το Δικαστικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει την απόφασή του μετά από πολλή βάσανο και αφού συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους.


Σχολιάστε εδώ