Η συναίνεση δεν έρχεται μόνη της, κύριε Σαμαρά

Να μετατρέψουν την οικονομική κρίση, προφανώς γιατί λύση-έξοδο από τη θηλιά δεν βλέπουν και οι προσδοκίες ότι θα βγούμε στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 είναι παραμύθια για… μεγάλα παιδιά, σε πολιτική κρίση!

Δεν είχαμε πριν από τρεις Κυριακές τυχαία κύριο τίτλο «Πόλωση για εκλογές». Όλα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν προς τον στόχο αυτόν οδηγούν. Χωρίς να διαφωνεί κανείς με το ότι η Χρυσή Αυγή έπρεπε να ξεδοντιαστεί, το τέρας να κλειστεί στο σιδερόφρακτο κλουβί. Και αυτό έπρεπε από μήνες πολλούς να είχε γίνει. Και η καθυστέρηση, δυστυχώς, είχε πολιτικά κίνητρα.

Αυτή, όμως, η απειλή για τη χώρα και τη Δημοκρατία, με ορατό τον κίνδυνο ενός αλληλοσπαραγμού, δεν έφερε πιο κοντά τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να συμφωνήσουν σε κάποιους άξονες που διαπερνούν το κάθε κόμμα, στη βάση του ότι υπάρχει για την προστασία της πατρίδας, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της και για την εξασφάλιση της ζωής των πολιτών της. Αντίθετα, κάποιοι εσκεμμένα εργάζονται για να απομακρύνουν ακόμη και το απλούστερο, να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι. Και το κατάφεραν με τη ματαίωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάποιοι αυτές τις κρίσιμες ώρες, που είναι και οικονομικά και κοινωνικά δύσκολες, με διεξόδους άφαντες στον ορίζοντα και με τα προβλήματα σε κάθε σπίτι να έχουν απλώσει την απελπισία και την απόγνωση, σαμποτάρουν με αθλιότητες κάθε πρόθεση συναίνεσης, γιατί είναι κόντρα στα σχέδιά τους.

Κάποιοι λειτουργούν σαν κόμμα τύπου «tea party» των Ρεπουμπλικάνων, που έχει καταγραφεί ως ακροδεξιό, και μάλιστα ακραίο και το οποίο πρωτοστάτησε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας βασικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών και 800.000 απλήρωτους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Αυτοί οι κάποιοι βρίσκονται στο Μαξίμου. Κάνουν κακό στον Αντώνη Σαμαρά… Τα κηρύγματά τους είναι κηρύγματα μίσους και διχασμού. Δεν μπορούν να ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Να λένε ότι ο Τσίπρας ζητώντας εκλογές είναι στην ίδια γραμμή με τον Μιχαλολιάκο. Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις συλλήψεις όλων των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και μίλησε για ομαλότητα, για την ανάγκη πλεονάσματος και για μεταρρυθμίσεις, ο δε Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν είναι αριστερές οι κουκούλες και οι μολότοφ.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός παραβίασε την άτυπη συμφωνία, που τήρησαν όλοι οι προκάτοχοί του, ότι όταν είμαστε στο εξωτερικό δεν μιλάμε για την εσωτερική πολιτική και τις διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων, κάνοντας δηλώσεις εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δεν έχει προηγούμενο, κύριε Σαμαρά, στους 16 μήνες που είστε πρωθυπουργός να μην έχετε συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να μην τον έχετε καλέσει προκειμένου να τον ενημερώσετε για τη συνάντησή σας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για το τι συζητήσατε για τα εθνικά μας θέματα, όπως και με τους άλλους αρχηγούς κρατών και, πρώτα απ’ όλα, με την ουσιαστική ηγέτιδα της ΕΕ, την κ. Μέρκελ.

Στην κατάσταση που είναι η πατρίδα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι, με τα φώτα σβησμένα… Χρειάζεται ένα ελάχιστο σημείο συνεννόησης. Για τα από δω και πέρα βήματα. Πρέπει να συμφωνηθούν ΚΟΚΚΙΝΕΣ γραμμές. Και να περάσει το μήνυμα προς τα έξω ότι πέρα από αυτές θα τους βρείτε απέναντί σας ΟΛΟΥΣ. Παραπέρα πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων δεν πρόκειται να δεχθεί κανείς… Εκτός αν θέλετε, κυρία Μέρκελ, Μιχαλολιάκους, οπότε θα καλοπεράσετε…

Ώρα να απαλλαγείτε από τους «κάποιους» σας… Για το καλό σας.


Σχολιάστε εδώ