Διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων» 2013

>> Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Από το Καστελλόριζο μέχρι τη Θράκη και τον Έβρο και σε όλα τα ενδιάμεσα νησιά. Σύμπαν το δυναμικό των ΕΔ και της Εθνοφυλακής. Ύστερα από τρία χρόνια (η τελευταία ήταν το 2010).

Το μήνυμα

>> Μπροστά στην έκπληκτη ομάδα του υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου, του υφυπουργού Αθ. Δαβάκη, των Αρχηγών Επιτελείων, στρατηγών και δημοσιογράφων, σταματάει ένα τερατώδες σε όγκο αυτοκινούμενο πυροβόλο και πετάγονται από τα έγκατά του μια ξανθή μικροσκοπική κοπελίτσα, τρεις στρατιώτες και άλλη μία κοπέλα. Το στόμιο του κανονιού καπνίζει ακόμη λόγω της προηγηθείσης βολής.

Η πρώτη αναφέρει:

Δεκανέας Πυροβολικού Ελένη Σωτηρίου, αρχηγός πληρώματος αυτοκινούμενου πυροβόλου P. 2.000. Διατάξτε, κύριε υπουργέ!

>> Αυτό είναι το μήνυμα απαντοχής και υπερηφάνειας που έστειλε η δεκανέας από τον Έβρο στον ελληνικό λαό, εκ μέρους όλων των στρατευμένων παιδιών του, από Αρχηγό μέχρι δεκανέα και οπλίτη. Αντέχουμε. Ας τους υποχρεώνει η Πολιτεία να πληρώνουν λογαριασμούς άλλων.

Η άσκηση

>> Σενάριο – σκηνοθεσία Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού κ. Μιχάλη Κωσταράκου. Εκτελεστές, οι Αρχηγοί των Επιτελείων και όλοι οι συμμετάσχοντες Ναυτικού, Στρατού, Αεροπορίας. Ενθουσιάσατε… Εύγε… Η Ελλάδα ζει, η Ελλάδα ελπίζει.

Μεγάλη διαθεσιμότητα του Στόλου στην Άσκηση

>> Μπράβο στο Πολεμικό Ναυτικό και πιο συγκεκριμένα στο Αρχηγείο Στόλου και στη Διοίκηση Μέριμνας, διότι σε μια εποχή που δεν υπάρχουν κονδύλια ούτε για ανταλλακτικά (ούτε καλά – καλά για καύσιμα), το σύνολο σχεδόν των μονάδων κρούσεως του Στόλου επεχείρησε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της Άσκησης «Παρμενίων» που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. «Θυμηθήκαμε τις παλιές καλές μέρες» μας έλεγε πηγή του ΠΝ, «όταν όλος ο Στόλος έπλεε στο Αιγαίο…» και έχει δίκιο, διότι τα τελευταία χρόνια οι διαθεσιμότητες δεν ήταν υψηλές. Μάλιστα η ενεργοποίηση τόσων μονάδων του Στόλου δημιούργησε αίσθηση, σε σχέση με τις περιορισμένες μετακινήσεις μονάδων του ΣΞ και τη μέτρια συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ. Βεβαίως για να συμβεί αυτό, υπερέβαλλαν εαυτόν οι μηχανικοί και τα τεχνικά στελέχη των Ναυστάθμων και των Πολεμικών Πλοίων και τα κατάφεραν!


Σχολιάστε εδώ