Δεκάδες αιτήματα για άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών δεκάδες αιτήματα, τα οποία αφορούν επιμέρους δικογραφίες που σχημάτισαν οι δικαστικές αρχές εις βάρος των έξι βουλευτών, οι οποίοι είτε προφυλακίστηκαν είτε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ήδη την επόμενη εβδομάδα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια την Ολομέλεια θα απασχολήσουν πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, με αφορμή το ότι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους βουλευτές δεν προφυλακίστηκαν και τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης λόγω της ρευστότητας των γεγονότων, πήραν αναβολή οι αποφάσεις στο Κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, για τη διακοπή των αποζημιώσεων όσων προφυλακίζονται ή και των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων που κατηγορούνται ως εγκληματικές οργανώσεις και συλλαμβάνονται βουλευτές τους.

Τα θέματα αυτά δεν απασχόλησαν τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήταν, εξάλλου, πρόθυμη να συζητήσει για αυτά αποσπασματικά, καθώς προτείνει πολιτική συζήτηση στο σύνολό τους στην Ολομέλεια της Βουλής που ανοίγει αυτήν την εβδομάδα, με διευρυμένη ατζέντα, η οποία θα συμπεριλαμβάνει από τη χρηματοδότηση, τα προνόμια και τις αποζημιώσεις μέχρι την αναπλήρωση των εδρών και την ασυλία των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και οι όποιες αποφάσεις να περιοριστούν στο συγκεκριμένο κόμμα. Από την άλλη πλευρά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν να καταλήξει η Βουλή σε αποφάσεις αφού ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. Το ζήτημα της διακοπής καταβολής αποζημιώσεων, ωστόσο, πρόκειται να τεθεί εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.


Σχολιάστε εδώ