από το Περιστύλιο…

Διαμαρτυρήθηκε κι από πάνω, γιατί δεν μπορεί, όπως είπε, να ελέγχουν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητό του με καθρέφτες, για να δουν αν φέρει κάποιο ύποπτο αντικείμενο από κάτω, κάθε φορά που μπαινοβγαίνει στη Βουλή, και για την ακρίβεια κάθε… πέντε λεπτά.

Μα, καλά, κάθε πέντε λεπτά μπαινοβγαίνει; Την ίδια απορία είχε και ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, αλλά ο Χρυσαυγίτης δεν του εξήγησε τον λόγο τόσης φούριας. Χρειάζεται; Δουλειές με φούντες για τους Χρυσαυγίτες: ΓΑΔΑ, Ευελπίδων, Κορυδαλλός… Πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους…

• Σε μία συνεδρίαση ωριαίας διάρκειας της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης είχαν στριμώξει τη συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Και δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις οι προτάσεις που είχαν καταθέσει τα κόμματα πριν από ένα εξάμηνο και πλέον. Πρόκειται για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τις τροποποιήσεις που πρότεινε η ΝΔ από την εποχή που η κυβέρνηση απέπεμπε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη και ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου χαρακτήριζε επαρκές το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε τώρα να επιδιώκει συναίνεση, με σύνθεση διατάξεων των προτάσεων των κομμάτων στον αντιρατσιστικό νόμο, που κατατίθεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για να ψηφιστεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στη δέσμευση για εναρμόνιση με την απόφαση-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το περασμένο διήμερο, μάλιστα, που ήταν στις Βρυξέλλες, ένα από τα θέματα που, όπως είπε, έθεσαν οι ευρωβουλευτές μας, με τους οποίους συναντήθηκε, και η κ. Ρέντινγκ, η αρμόδια Επίτροπος, ήταν το ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν έχουν ενσωματώσει πλήρως την απόφαση-πλαίσιο και ότι επιθυμούν το συντομότερο δυνατόν να έχει τελειώσει αυτή η επεξεργασία και η ενσωμάτωσή της, οπωσδήποτε μέσα στο 2013. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε, η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ είχε ωστόσο… μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς αναπτύσσοντας τις απόψεις της έκανε τη… χάρη στο ΚΚΕ να το συμπεριλάβει στο συνταγματικό τόξο! Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε κατ’ αρχάς να συγκροτηθεί μια επιτροπή από τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, το χάλασε όμως στη συνέχεια: «Νομίζω ότι τα έξι κόμματα που είμαστε σήμερα στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής, ανήκουμε στο συνταγματικό τόξο, και δεν εξαιρώ από αυτό ούτε το ΚΚΕ» (!), είπε, αφήνοντας την επιτροπή σύξυλη και προκαλώντας την ενόχληση του ΚΚΕ. «Κατ’ αρχάς, δεν ξέρω τι είδους συνειρμούς ήθελε να προκαλέσει η τοποθέτηση της κ. Τζάκρη, γιατί είναι και της μόδας οι θεωρίες περί “άκρων”, το ακούσαμε και χθες από τον κ. πρωθυπουργό και γενικά αυτές τις μέρες ακούμε συχνά αυτή τη θεωρία», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην υιοθέτηση του ευρωπαϊκού πλαισίου, που κατά το ΚΚΕ κατ’ εξοχήν εισάγει και προβάλλει τη θεωρία των δύο άκρων.

Στο ίδιο κλίμα και ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Επειδή άκουσα προχθές τον κ. Κουκουλόπουλο να λέει ότι είναι ορολογία του ΠΑΣΟΚ το «συνταγματικό τόξο», τότε εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν το αποδεχόμαστε και είμαστε εκτός συνταγματικού τόξου με αυτή την έννοια»!


Σχολιάστε εδώ