Άλλη μια δικαίωση για το «ΠΑΡΟΝ»

Μία ακόμη επιβεβαίωση της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που ασκεί το «Π», με αδιάψευστα στοιχεία, αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απέρριψε την αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον μας ο διοικητής της Μονάδας της Αεροπορίας στο Ζούμπερι κ. Γεώργας. Πρόκειται για μια ακόμη νίκη κατά της βιομηχανίας των αγωγών.

Με σειρά δημοσιευμάτων το 2009 και 2010 είχαμε αναδείξει το μείζον θέμα της κλοπής 150.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Κέντρου Ετοιμότητας και Διασποράς Αεροπορίας στο Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζ), δημοσιοποιώντας στοιχεία από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε και θέτοντας σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης της εν λόγω Μονάδας και την εν γένει διοίκησή της. Τα δημοσιεύματά μας ενόχλησαν τον διοικητή της Μονάδας Κωνσταντίνο Γεώργα, ο οποίος ακολουθώντας τη γνωστή τακτική τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και των εφημερίδων, κατέθεσε αγωγή κατά του «Π» ζητώντας αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ασκώντας την υπ’ αριθμ. 7376/131091/2011 αγωγή του εναντίον της εφημερίδας.

Αποζημίωση 300.000 ευρώ (!) για δήθεν ηθική βλάβη που υπέστη από τα δημοσιεύματα και την προσωπική κράτηση ενός έτους (!) των υπεύθυνων της εφημερίδας μας. Την απάντηση στον κ. Γεώργα την έδωσε η Δικαιοσύνη. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 4822/2013 απόφασή του, απέρριψε εξ ολοκλήρου την αγωγή του κ. Γεώργα, μετά τα στοιχεία που κατατέθηκαν και την αγόρευση του συνηγόρου μας Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος κατέδειξε ότι τα δημοσιεύματα κατέγραφαν την αλήθεια και μόνο και συνέβαλε σημαντικά στην αθώωση της εφημερίδας μας.


Σχολιάστε εδώ