Φτιάσε και εσύ μια Ανεξάρτητη Αρχή…

Και τελικά από όλες αυτές που έχουν δημιουργηθεί σχεδόν καμιά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που επενδύθηκαν για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του χώρου που έχουν την ευθύνη. Χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, το μόνο που έχουν… προσφέρει είναι το βόλεμα και με πολύ καλούς μισθούς φίλων, σε αντάλλαγμα… εξυπηρετήσεων που είχαν κάνει από τα κρίσιμα πόστα στα οποία θήτευσαν. Και αν δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, μετά χαράς θα φιλοξενούσαμε την αντίθετη άποψη.

Αυτό πάντως το φρούτο των Ανεξάρτητων Αρχών, που είναι εισαγόμενο, φόρτωσε με πρόσθετο κόστος το Δημόσιο, τη στιγμή μάλιστα που μπορούσαν άριστα να φέρουν σε πέρας ικανά και άξια στελέχη που διαθέτει σε όλους τους κλάδους.

Αφορμή για τα παραπάνω έδωσε η σύσταση άλλης μιας Αρχής, με το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ που συζητήθηκε στη Βουλή την εβδομάδα που πέρασε. Πρόκειται για τη «Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών» (ΡΑΕΜ), η οποία θα αποτελείται από πρόεδρο, αντιπρόεδρο και τρία μέλη, η θητεία της είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια, δηλαδή οι επιλεγέντες εξασφαλίζουν δουλειά και μάλιστα καλοπληρωμένη για τα επόμενα δέκα χρόνια, όταν άξια στελέχη και με εμπειρία ανεκτίμητη από το Δημόσιο αποχωρούν.

Αν και η αμοιβή τους δεν έχει ορισθεί –στην παρ. 3 του άρθρου 59 προβλέπεται ότι θα καθορισθεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να πουν πόσο θα κοστίζουν στο δημόσιο ταμείο;– οι βουλευτές που μετέχουν στο Τμήμα έλεγαν ότι το συνολικό κόστος της λειτουργίας της νέας αυτής Αρχής θα είναι γύρω στο 1.000.000 ευρώ! Την ώρα δηλαδή που ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους, που πετσοκόβουν άγρια τους μισθούς, πετάνε 1.000.000 ευρώ… Και μετά διερωτώνται γιατί ψηφίζει ο κόσμος Χρυσή Αυγή…


Σχολιάστε εδώ