Τι κρύβεται πίσω από τις «διώξεις» και τις «απομακρύνσεις» στην ΕΛΑΣ;

Η απομάκρυνση μάλιστα δύο εξαίρετων και πάνω απ’ όλα μάχιμων Στρατηγών, ο ένας εκ των οποίων, ο αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, εφέρετο ως ο αδιαφιλονίκητος επόμενος Αρχηγός με ερείσματα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και η δημόσια διαπόμπευσή τους, ξεχείλισε το ποτήρι.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σε ανακοίνωσή της με εύλογη απορία αναφέρει:

«Η κοινή λογική του μέσου ανθρώπου υποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατόν εν μια νυκτί να «καθαιρείς», να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση». Μάλιστα αναφερόμενοι στην περίπτωση των ΕΚΑΜ, τονίζουν:

«Η ΕΚΑΜ που ήταν η αιχμή του δόρατος στις πρόσφατα ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, με τραυματισμό στελέχους της σε συμπλοκή κατά την οποία εξουδετερώθηκε ένας από τους επικίνδυνους κακοποιούς, λαμβάνοντας τα εύσημα από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, πώς ξαφνικά στιγματίζεται σήμερα μ’ αυτό τον τρόπο;».

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από το «πογκρόμ» αυτό; Πολλά δημοσιεύματα κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας «ηγετικού προφίλ» από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για την επόμενη μέρα.

Η σθεναρή του πράγματι στάση στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή, θεωρεί ότι του δίνει πόντους τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο και στο εξωτερικό, κυρίως στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον. Τι κι αν σημαντικοί αξιωματικοί με περγαμηνές γίνονται «βορά» στα «Δελτία των Οκτώ» με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ανεπαρκείς» κ.λπ.

Παλαιοί αξιωματικοί του Σώματος, πάντως, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, έλεγαν ότι οι «διώξεις» στην Αστυνομία επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι «η πολιτική ηγεσία είχε ουσιαστικά χάσει τον έλεγχο της ΕΛΑΣ» και ότι αν οι ενέργειες αυτές γίνονταν πριν οχτώ ή δέκα μήνες, θα είχαν κάποια λογική, αλλά μετά 16 μήνες στο τιμόνι του υπουργείου και κάτω από την πίεση των γεγονότων, «ισοδυναμούν με δήλωση αποτυχίας». Επικοινωνιακά πάντως ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως βγαίνει από την κρίση ενισχυμένος και κάποιοι στην Αθήνα αρχίζουν να ανησυχούν…


Σχολιάστε εδώ