στα ενδότερα των ομάδων

• Άρχισαν τα όργανα ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» προαναγγέλλουν συνωμοσίες για την τιμωρία της έδρας τους και έτσι ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

• Ο Γιάννης Μώραλης συνέστησε ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές για να αποτραπούν εκδηλώσεις βίας στα γήπεδα, αλλά κατά πως φαίνεται δύσκολα θα εισακουστεί. Ειδικά από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» που συνεχίζουν τις κόντρες με την ΕΠΟ -και όχι μόνο- παρά τις προσπάθειες να αποσυνδεθεί πλήρως από τον Παναθηναϊκό ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου.

• Από την Ομοσπονδία κατατέθηκε αγωγή ύψους 2 εκατ. ευρώ με αφορμή τα τηλεοπτικά σποτ που παραπέμπουν στην έκδοση του περιοδικού «Παράγκα και όραμα». Ενός φανταστικού περιοδικού που με τα σποτάκια διακωμωδεί την ΕΠΟ, τους διαιτητές, τη Σούπερ Λίγκα και γενικά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα της πόλωσης αρχίσαμε να τα βιώνουμε από το περασμένο Σάββατο, ενώ και μεσοβδόμαδα υπήρξαν περιστατικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα. Σε συνδυασμό πάντα με τη γενικότερη ένταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

• Αλλά και στον Ολυμπιακό έχουν να λύσουν μια σειρά προβλημάτων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκεφτόταν σοβαρά την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ μετά από την παραπομπή του σε δίκη για την επίσκεψή του στα αποδυτήρια των διαιτητών κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας στα δύο ημίχρονα του τελικού κυπέλλου.

• Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» καλείται να αποτρέψει την έκρηξη των οπαδών, καθώς στα αυτιά του έφτασαν πληροφορίες ότι στον Πειραιά έχουν πάρει θέσεις μάχης. Με αφορμή ένα περιστατικό που μπορεί να εξελιχθεί σε βεντέτα με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τον Ολυμπιακό και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Από παράταση σε παράταση το πηγαίνει ο Φερνάντο Σάντος το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του με την ΕΠΟ. Ο Πορτογάλος καθυστερεί την απάντησή του στην πρόταση της Ομοσπονδίας και ήδη κάποιοι έριξαν στο τραπέζι την πρόταση για αναζήτηση εναλλακτικής επιλογής μήπως και βρεθούν προ εκπλήξεων.

• Πιθανότατα, πάντως, ο Σάντος θα απαντήσει θετικά, αλλά θέλει να δει πρώτα την κατάληξη της προσπάθειας για απ’ ευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Ενδεχομένως και την εξέλιξη των αγώνων μπαράζ εάν χρειαστεί να δώσει η Εθνική ομάδα έξτρα αγώνες για την πρόκριση.

• Ένας από τους λόγους, για τους οποίους παραμένει διστακτικός ο Πορτογάλος έχει να κάνει με την πιθανότητα αποχώρησης των βασικών στηριγμάτων του στα αποδυτήρια της Εθνικής. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης θα αποσυρθούν το ερχόμενο καλοκαίρι και από τη φουρνιά που θα μείνει πίσω αρκετοί διεθνείς θεωρούν επιβεβλημένη την αλλαγή προπονητή και φιλοσοφίας.

• Ο Σάντος, πάντως, μπορεί και να μείνει στην Ελλάδα, διότι έχουν καλή γνώμη για την αξία του οι παράγοντες αρκετών ομάδων. Ανάμεσά τους και στελέχη του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα ματς θεωρούν ότι δείχνει μεγαλύτερη προσήλωση στην ανασταλτική λειτουργία παρά στη δημιουργία και στην επιθετική φιλοσοφία που υιοθετούν οι «ερυθρόλευκοι».

• Υπάρχει, βέβαια, και ο ΠΑΟΚ, στον οποίο άρχισαν ήδη οι πρώτες γκρίνιες για τον Χιουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός βιώνει την ελληνική εμπειρία και δείχνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει εντελώς τον έλεγχο των αποδυτηρίων με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του.

• Είναι μακάβριο, αλλά κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία έπειτα από τις αστείες τοποθετήσεις του Παναθηναϊκού για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο έξω από το «Απόστολος Νικολαϊδης» και κυρίως τη δολοφονική επίθεση στο βαν της NOVA. «Δεν ήταν μολότοφ, αλλά κεράκια για τα γενέθλια του Αλαφούζου στην προεδρία της ΠΑΕ», σχολίαζαν οι κακές γλώσσες των ΜΜΕ.

• Κάποιες άλλες κακές γλώσσες έβαλαν στο σημάδι τον Σάκη Τσιώλη και επιχειρούν να φθείρουν τις σχέσεις του με τους μεγαλομετόχους του Αστέρα Τρίπολης, τον Γιάννη Μπάκο και τον Δημήτρη Καϋμενάκη. Με διαρροές ότι ο Καϋμενάκης τα βρόντηξε κι έφυγε από το ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου είχε καταλύσει η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ επειδή δυσφόρησε με τις επιλογές του Θεσσαλού τεχνικού.

• Ακολούθησε η εντός έδρας αναμέτρηση του Αστέρα με την Καλλονή. Ένα ματς που έχασαν οι δύο μεγαλομέτοχοι της αρκαδικής ΠΑΕ που προτίμησαν να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις τους παρά να πάνε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

• Η απουσία των Μπάκου και Καϋμενάκη αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στην Τρίπολη. Τόσο εντός γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης.

• Ο Τσιώλης, πάντως, αντιλήφθηκε τη δυσαρέσκεια των εργοδοτών του και αποφάσισε να πάρει τα μέτρα του για να μην μπλέξει σε περιπέτειες χωρίς λόγο. Έτσι, τους αφιέρωσε τη νίκη επί της Καλλονής σε μία προσπάθεια να τους καλοπιάσει και να τους επαναφέρει κοντά στην ομάδα και κυρίως στον ίδιο.

• Πολλά προβλήματα έχουν και στη Ριζούπολη με τον Σταμάτη Βελλή να έχει φτάσει στα όριά του και το επόμενο βήμα του θα ‘ναι η ανακοίνωση ενός διαζυγίου για να συνετιστούν τα στελέχη της ομάδας. Για λύση συμβολαίου σε παίκτη μιλάμε, δίχως την παραμικρή σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή.

• Διότι παίζει και το σενάριο της αντικατάστασης του Αλέκου Βοσνιάδη παρά τις απανωτές και ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τον μεγαλομέτοχο της «ελαφράς ταξιαρχίας». Μαζί με τον προπονητή, όμως, θα φύγει και κάποιος παίκτης, διότι είναι πολλοί εκείνοι που εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και αδιαφορούν για την πορεία του Απόλλωνα.

• Στον Μήτρογλου έχουν επικεντρωθεί τα βλέμμματα όλων στον Ολυμπιακό μετά από την αποθέωση που γνώρισαν Τσέποβιτς και Ολαϊτάν για την απόδοσή τους στον αγώνα κυπέλλου με τον Φωκικό. Ειδικά μετά από τα κολακευτικά σχόλια του Αριέλ Ιμπαγάσα για τον Σέρβο επιθετικό, πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν έκρηξη του «πιστολέρο».

• Άρχισαν, άλλωστε, να εμφανίζονται στον Τύπο τα πρώτα σχόλια για τον «άκεφο Γερμανό», ο οποίος έδειξε κουρασμένος στις δύο τελευταίες συμμετοχές του, κόντρα στην Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντι στον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Στον Πειραιά αποδίδουν την αγωνιστική πτώση του Μήτρογλου στην κόπωση από τα απανωτά παιχνίδια, αλλά περιμένουν και την αντίδρασή του για την ανάδειξη άλλων επιθετικών ως υποψήφιων για τη βασική 11άδα.


Σχολιάστε εδώ