ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης το μαχαίρωμα ενός 15χρονου στα Καμίνια. Ο πιτσιρικάς επέστρεφε στο σπίτι του όταν του επιτέθηκαν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που σύμφωνα με το τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ τον είχαν στοχοποιήσει. Οι διαρροές των επόμενων ημερών συνέδεαν το περιστατικό στα Καμίνια με τη βεντέτα που άνοιξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού από τα επεισόδια στο Παγκράτι και συνέχισαν με τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λαυρίου.

Το τρίτο επεισόδιο της αιματηρής σειράς παίχθηκε μπροστά στη ΓΑΔΑ και στον Άρειο Πάγο το μεσημέρι της Παρασκευής. Με αφορμή μία δίκη για παλαιότερα επεισόδια, οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με πέτρες, ξύλα, καπνογόνα και μολότοφ. Ο έλεγχος χάθηκε για αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Τα χειρότερα ήρθαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Μεσολόγγι. Όπως κατέγραψαν τα ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας οι ανεγκέφαλοι συγκρούστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Λύνονται και πολιτικές διαφορές

Οι πληροφορίες από τους συνδέσμους οπαδών όλων των ομάδων αναφέρουν ότι στις συγκρούσεις λύνονται και πολιτικές διαφορές. Υποστηρίζουν, δηλαδή, οι συνδεσμίτες ότι η όξυνση στην κοινωνία μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη έχει στρέψει πολλούς στην αναζήτηση νέων πεδίων δράσης. Κάτω από την ομπρέλα μιας ομάδας που κάνει πιο εύκολη την επίλυση των όποιων διαφορών έχουν σε ιδεολογικό ή πολιτικό επίπεδο.

Στις ομάδες φοβούνται επέκταση των επεισοδίων και ήδη στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει η σκέψη για αναβολή μίας αγωνιστικής εάν συμβεί κάτι και στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα ο Γιάννης Μώραλης άρχισε επαφές με όλους τους προέδρους από τους οποίους ζητάει να ρίξουν τους τόνους με την ελπίδα να ηρεμήσουν όσοι έχουν πάρει τα όπλα τους και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι σε γήπεδα και δρόμους.


Σχολιάστε εδώ