Μπετόν αρμέ πρέπει να είναι η παραπομπή των Χρυσαυγιτών

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζουν, η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, καθώς οι επικεφαλής της οργάνωσης θα μπορούν να ισχυριστούν ότι διώκονται για την ιδεολογία και τις πολιτικές απόψεις τους και να κερδίσουν τη συμπάθεια μερίδας των πολιτών. Παράλληλα, οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι οι όποιες αποφάσεις των δικαστών πρέπει να είναι «μπετόν αρμέ», ώστε να μην επιδέχονται οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή παρερμηνεία.

Ανώτατοι δικαστικοί υπογραμμίζουν, από την πλευρά τους, ότι οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν πρέπει να αφορούν σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης, και αυτά να προκύπτουν σαφώς από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες. Δηλαδή, από τα ντοκουμέντα να προκύπτει η ύπαρξη «πυραμίδας» με συγκεκριμένη δομή, αρχηγό, που είναι και ο εντολέας, ανώτερα και κατώτερα στελέχη, που λειτουργούν και δρουν βάσει κανόνων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημειώνουν οι δικαστικοί, θα μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης» και οι διώξεις να φτάσουν ως την κορυφή, εν προκειμένω τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο.

Στο μεταξύ, έντονες ήταν οι φήμες για ραγδαίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Από ορισμένες πλευρές γινόταν λόγος για συλλήψεις βουλευτών ακόμη και μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης πριν καν ολοκληρωθεί και υποβληθεί το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενεργεί τη σχετική έρευνα. Οι δικαστές, δηλαδή, να επικαλεστούν το ενδεχόμενο να διαφύγουν οι εμπλεκόμενοι στο εξωτερικό ή να διαπράξουν νέα εγκλήματα και να διατάξουν τη σύλληψή τους. Σημειώνεται ότι, αν οι συλληφθέντες είναι βουλευτές, δεν καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία, αλλά ταυτόχρονα δεν χάνουν το αξίωμά τους ακόμη κι αν οδηγηθούν στη φυλακή. Με βάση τον νόμο, πρέπει η καταδίκη να είναι τελεσίδικη για να εκπέσουν του αξιώματός τους.


Σχολιάστε εδώ