Κύριε Κουβέλη, αρκετά με την κυρία Ρεπούση…

Με προτάσεις που ολοένα και περισσότερο προκαλούν την κοινή γνώμη προσπαθεί ταυτόχρονα να περισώσει τον περιορισμένο πια αριθμό των προσωπικών της φίλων, τύπου Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Γραμματικάκη και μερικών άλλων, που όλο και λιγότερο ακούγονται. Και χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής για να ακούγεται… Η πολιτική της φθορά με τις πολλαπλές προκλήσεις είναι αναπόφευκτη και για αυτό δίνει τα ρέστα της.

Το θέμα, όμως, δεν είναι η Ρεπούση. Το θέμα είναι το κόμμα της τι κάνει. Τι κάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο ρεαλιστής Φώτης Κουβέλης. Τι κάνουν τα μέλη της. Ο Γιάννης Πανούσης, ας πούμε, πρώην πρύτανης και ενεργό μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Τι κάνει ο Βασίλης Οικονόμου, ο σοβαρός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο συγγραφέας Γιώργος Κυρίτσης, ο Αναγνωστάκης και τόσα άλλα στελέχη, που έχουν αποδείξει ότι το μυαλό είναι μέσα στο κεφάλι τους.

Ο κ. Κουβέλης ας το καταλάβει. Οποιαδήποτε πρόταση και αν κάνει για θέματα Παιδείας η κυρία Ρεπούση μόνο αντίδραση θα προκαλεί. Το γιατί, ας στο ψάξει στις απόψεις της για την καταστροφή της Σμύρνης, για τον χορό του Ζαλόγγου, για τη γενοκτονία των Ποντίων, για τη θεωρία της περί μειονοτήτων, για τα Θρησκευτικά και τώρα τελευταία για τα Αρχαία Ελληνικά. Μήπως, τελικά, θα πρέπει επιτέλους να πάρει την απόφαση και να προβεί σε αλλαγή προσώπου για θέματα Παιδείας του κόμματός του; Βέβαια, στο ίδιο μήκος κύματος, ίσως και χειρότερα, βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκ Θεσσαλονίκης γιατρό για θέματα Παιδείας κ. Κουράκη. Το θέμα, όμως, δεν είναι ποιος θα υπερέχει σε υπερβολές και παραδοξότητες και ποιος θα γκρεμίσει περισσότερα, προς μεγάλη χαρά των… φίλων εχθρών μας, οι οποίοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι από το γκρέμισμα που έχει αρχίσει…


Σχολιάστε εδώ