Δόσεις πάνω από 100 και χωρίς καμιά προϋπόθεση και όρο

Όλες συγκλίνουν στο πάγωμα μέχρι το 2018 των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καταβολή από εδώ και πέρα μόνο των τρεχουσών εισφορών. Ο κ. Σπυρόπουλος, στην τεκμηριωμένη πρότασή του, υποστηρίζει ότι με την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών καλύπτεται η καταβολή των συντάξεων. Μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει στην «τρόικα» και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, πλην όμως δεν έγινε δεκτή!

Ως προς τις οφειλές στις Εφορίες η πρόταση όλων των φορέων είναι η εξόφλησή τους σε 100 το λιγότερο δόσεις.

Αν η κυβέρνηση απαιτήσει από την «τρόικα» να αποδεχθεί αυτές τις προτάσεις, μόνον έτσι θα εισπραχθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα και θα υπάρξει σημαντική ροή εσόδων, για τα οποία καίγονται ο Στουρνάρας και οι δανειστές μας.

Ποιος επενδυτής θα ‘ρθει;

Μόνο πανικό σηματοδοτεί η άρον άρον απόφαση της κυβέρνησης να εμποδίσει, με ψήφιση διάταξης με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ, τη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στις Βρυξέλλες. Πανικό που προδίδει ότι το Μαξίμου έχει πληροφορίες ότι και άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις πρόκειται να ακολουθήσουν τον δρόμο της σωτηρίας που άνοιξαν η ΦΑΓΕ, η 3Ε και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και προσπαθεί με την τροπολογία που αλλάζει τα ως τώρα ισχύοντα να φράξει την πόρτα εξόδου. Αυξάνοντας στο 95% το ποσοστό των μετόχων που πρέπει να συγκεντρωθεί -από 74% που ισχύει σήμερα- για τη λήψη απόφασης προκειμένου να εγκρίνει την συγχώνευση της εταιρείας με μια άλλη εταιρεία και εν προκειμένω της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με την θυγατρική της στο Βέλγιο VIOHALKO SA. Πράγμα που θεωρείται δύσκολο (όχι βέβαια ακατόρθωτο) η συγκέντρωση της σύμφωνης γνώμης του 95% των μετόχων.

Μπορεί να καταφέρει να εμποδίσει τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ να φύγει, όμως αυτό που θα… πετύχουν οι εμπνευστές της εν λόγω διάταξης είναι να διώξουν επενδυτές που σκέπτονταν να έρθουν να στήσουν δουλειά στην Ελλάδα και μόλις θα έμαθαν ότι η κυβέρνηση αλλάζει τους σχετικούς νόμους από την μια στιγμή στην άλλη θα πουν που πάμε να μπλέξουμε. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς τα έξω τινάζει στον αέρα όλη την προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών, που έχει μάλιστα φθάσει στα όρια ζητιανιάς και όποιος μεγαλοεπιχειρηματίας περάσει από την Αθήνα τον δέχεται με τιμές στο Μαξίμου ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός που είχε αυτή την υπονομευτική ιδέα θα πρέπει να τον στείλει ο Αντώνης Σαμαράς κλοτσηδόν στον αγύριστο…


Σχολιάστε εδώ