Δίσκο στην Αμερική θα βγάλει ο Σαμαράς

Κατά την εκεί παραμονή του ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές επαφές, εκτός απροόπτου με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ ακόμη πιο κρίσιμη θεωρείται η συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ, την ερχόμενη Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με ομογενείς επιχειρηματίες και θα τους ζητήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες για ανάκαμψη, ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Επιπλέον θα συναντηθεί και θα απευθυνθεί, σε δύο τουλάχιστον προγραμματισμένες εκδηλώσεις, σε αμερικανούς επιχειρηματίες και επικεφαλής μεγάλων ομίλων, προκειμένου να τους πείσει να επενδύσουν στη χώρα μας. Θα υπογραμμίσει την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, τις επιτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης (μείωση της ύφεσης, πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση του κόστους εργασίας κ.ά.), αλλά και τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Με την Κρ. Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός θα έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας θα απαριθμήσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, της περιστολής των κρατικών δαπανών, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και φυσικά στο πρωτογενές πλεόνασμα. Επί τάπητος θα τεθεί φυσικά και το θέμα του δημοσίου χρέους, όπου ο πρωθυπουργός θα ζητήσει η πλευρά των δανειστών να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2012 για μέτρα ελάφρυνσης. Παράλληλα θα επιχειρήσει να διακριβώσει τις προθέσεις του ΔΝΤ στο ζήτημα του «κουρέματος», που κατά καιρούς έχει θέσει το Ταμείο, αλλά απορρίπτεται από την Άνγκ. Μέρκελ και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην κυβέρνηση στην ομιλία του κ. Σαμαρά σε εκδήλωση που οργανώνει η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή και θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ναζισμού στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ