Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστός παρέμεινε την περασμένη Παρασκευή ο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς εκατοντάδες ρακοσυλλέκτες και Ρομά που συγκεντρώνονται καθημερινά εκεί για να μαζέψουν διάφορα αντικείμενα και κυρίως σιδερένια ή χάλκινα για να τα πουλήσουν, είχαν κατακλύσει τον χώρο και οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ κινδύνευαν να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν κάποιον που δεν θα τον έβλεπαν μέσα στα σκουπίδια και να έχουν δικαστικές περιπέτειες.

Το γεγονός είχε επισημάνει με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αλλά κανένας δεν έκανε κάτι. Έτσι το φαινόμενο κλιμακώθηκε και οδήγησε προχθές στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ, που αν συνεχιστεί θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στο λεκανοπέδιο, αφού οι τοπικοί φορείς δεν θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους δεδομένου ότι δεν θα έχουν πού να τα πάνε! Σε δηλώσεις του για την προχθεσινή εξέλιξη ο Γ. Σγουρός τόνισε:

«Έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στο ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε με την ασφάλεια των εργαζομένων μας ούτε με την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευτεί η νομιμότητα και η απρόσκοπτη λειτουργία του».


Σχολιάστε εδώ