Υπό διάλυση η παράταξη Καμίνη

Είναι χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν στη διαδικασία έγκρισης του ισολογισμού/απολογισμού για το 2012. Παρότι η διαδικασία είναι τυπική και άλλοι δήμαρχοι την ξεπερνούσαν με άνεση στο παρελθόν, αυτήν τη φορά μετατράπηκε σε θρίλερ. Αρχικά, ο απολογισμός καταψηφίσθηκε (!), λόγω απουσιών συμβούλων της παράταξης Καμίνη και αυτήν την εβδομάδα ο δήμαρχος έχυσε… ιδρώτα για να τον περάσει από το συμβούλιο, με οριακή πλειοψηφία.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η Τούλα Ψαράκη, από τα πιο δραστήρια, στο παρελθόν, στελέχη της παράταξης Καμίνη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον δήμαρχο, με αιτιάσεις που θα υιοθετούσαν απόλυτα οι περισσότεροι δημότες.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτόν τον ισολογισμό-απολογισμό. Θα είναι σαν να αποδέχομαι τη μιζέρια και την υποβάθμιση στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας», τόνισε. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να στηρίζω αυτήν την παράταξη κι έναν δήμαρχο που φιμώνει και απειλεί κάθε φορά τους δημοτικούς του συμβούλους. Και, επίσης, δεν αφήνει να ξεδιπλώσουν πολιτικές υπέρ των δημοτών. Η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη είναι ανίκανη να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της πόλης. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτή τη λογική. Οι πολίτες, μας έχουν γυρίσει τη πλάτη», είπε μεταξύ άλλων η Τ. Ψαράκη, κατακεραυνώνοντας τον Γ. Καμίνη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος, που επιμένει να κατηγορεί με δριμύτατες εκφράσεις τον Νικήτα Κακλαμάνη για την οικονομική του διαχείριση, έχει πολλές και «βαριές» σκιές στη δική του διαχείριση. Και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες όχι μόνο για όσα έπραξε, αλλά και για όσα δεν έκανε. Όπως, για παράδειγμα, για το πώς (δεν) αξιοποίησε τα μυθικά ποσά που έχουν δεσμευθεί υπέρ του δήμου από το ΕΣΠΑ και εξακολουθούν να μένουν «παρκαρισμένα», την ώρα που η πόλη οδηγείται ολοταχώς στην παρακμή.

Αυτά και άλλα πολλά κάνουν τους δημότες της Αθήνας να… «μαυρίζουν» τον Γ. Καμίνη στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, ενώ ο ίδιος, επιλέγοντας να αγνοήσει την πραγματικότητα, επιμένει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.


Σχολιάστε εδώ