Τα… δωράκια της διοίκησης της ΔΕΗ…

Λέει σε πρόσφατη ανακοίνωση της: «Επαίρεται η διοίκηση της ΔΕΗ για τη συνεργασία ΔΕΗ-DAMCO, με ποσοστά 49%-51% αντίστοιχα, για την δημιουργία καταστημάτων franchise. Λησμονεί μόνο να αναφέρει ότι την απόφαση αυτή το ΔΣ της ΔΕΗ αναγκάστηκε να λάβει δια περιφοράς, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η παρουσία της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ στις συνεδριάσεις δεν επέτρεψε να ληφθεί η παράνομη αυτή απόφαση και επιζήμια για τα συμφέροντα της ΔΕΗ». Και προσθέτει:

«Πρόκειται για μία πράξη ντροπής, η οποία στα χρονικά της ΔΕΗ δεν έχει ξανασυμβεί, εκφράζοντας, πέραν όλων των άλλων, περίσσιο αυταρχισμό, ενώ βάζει βρόγχο στα καταστήματα της εμπορίας με τη δημιουργία άλλου δικτύου καταστημάτων, για όφελος του ανταγωνιστή της ΔΕΗ».

Και η ανακοίνωση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καταλήγει, διαβεβαιώνοντας ότι «δεσμεύεται σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, να ξεκινήσει διαρκή αγώνα, οποιασδήποτε μορφής για να ανατρέψει τη συνεργασία αυτή, περιφρουρώντας παράλληλα την περιουσία της ΔΕΗ. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσουμε να ξεπουλήσουν τόσο εύκολα την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας».

Τους απειλεί με εξώδικα!

Το μπαράζ των καταγγελιών για το απίστευτο αυτό σκάνδαλο έχει τρομάξει τη διοίκηση της ΔΕΗ διότι προφανώς διαβλέπει ότι το αμέσως επόμενο βήμα είναι η επέμβαση του εισαγγελέα και σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια έστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ απειλώντας διώξεις!! Και μάλιστα χρησιμοποιώντας δικηγόρο – εξωτερικό συνεργάτη γιατί προφανώς οι δικηγόροι της ΔΕΗ διαφώνησαν με αυτή την προκλητική ενέργεια, που θυμίζει την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αντιδρώντας η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της μιλάει για «Εποχές Καρδαμάκη στη ΔΕΗ» και τονίζει ότι «ο εκφοβισμός που επιχειρεί η διοίκηση θα πέσει στο κενό», επισημαίνοντας ότι «η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ είναι μακρόχρονη και πλούσια σε αγώνες και δράση για να χειραγωγείται από μία διοίκηση που εξαιτίας της λειτουργίας της δίνει τακτική αναφορά στον εισαγγελέα. Μια διοίκηση που διέλυσε τα πρακτορεία πελατών, μια διοίκηση που διασύρει τη χώρα εξαιτίας των black-out, μια διοίκηση που εξαιτίας της αβελτηρίας της θρηνούμε θύματα».

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ-ΚΗΕ, καλώντας επιπροσθέτως τον αρμόδιο υπουργό «να απομακρύνει το συντομότερο τη διοίκηση, η οποία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διασύρει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας».


Σχολιάστε εδώ