στα ενδότερα των ομάδων

• Έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Με εντολή από τα υψηλότερα διαμερίσματα του Μαξίμου, όπως ανέφεραν οι καθημερινές εφημερίδες και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

• Μεσολάβησαν, βέβαια, και αρκετοί κοινοί γνωστοί που προσπάθησαν να πετύχουν την προσωρινή ανακωχή. Έστω και αν ξέρουν ότι αποκλείεται να επιτευχθεί οριστική κατάπαυση του πυρός παρά τις προσπάθειες για εκτόνωση της έντασης.

• Στον Ολυμπιακό, άλλωστε, προχώρησαν ήδη στην πρώτη κίνηση που επιβεβαίωσε τη ρήξη τους με τον ΟΠΑΠ. Τόσο στο ματς με την Ξάνθη, όσο και εναντίον της Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα τους.

• Το ωραία της υπόθεσης ήταν ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε την Ξάνθη με τη διαφήμιση του «Πάμε Στοίχημα». Αλλά γύρισε το μάτι του Μαρινάκη όταν είδε ότι η ομάδα μπάσκετ έβαλε το Τζόκερ στη δική της φανέλα και το πρωί του Σαββάτου έδωσε εντολή για παραλαβή νέων εμφανίσεων χωρίς διαφήμιση.

• Έτρεχαν και δεν έφταναν τα στελέχη του Ολυμπιακού για να ικανοποιήσουν την προεδρική επιθυμία, διότι τους το είχε ξεκαθαρίσει ότι αν παρουσιαζόταν το παραμικρό πρόβλημα κάποιοι θα έχαναν τις δουλειές τους. Κι επειδή ανάγκα και οι θεοί πείθονται, η δουλειά του Μαρινάκη υλοποιήθηκε μέσα σε ένα πρωινό.

• Η ιστορία με τη στάση της ΚΑΕ, πάντως, αποκλείεται να περάσει στο ντούκου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ούτε, βέβαια, από τους οπαδούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν πάρει τις αποστάσεις τους από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο παρά τις δύο σερί κατακτήσεις της Ευρωλίγκας.

• Στη γωνία θα περιμένουν όλοι τα αφεντικά της ομάδας μπάσκετ και στην πρώτη στραβή θα τους χτυπήσουν καμπανάκι. Τόσο για τη χορηγία, όσο και για τη στάση που κράτησαν κατά το παρελθόν σε ζητήματα του ερασιτέχνη, αλλά και σε προβλήματα των οργανωμένων οπαδών.

• Γενικά, πάντως, οι συμμαχίες επηρεάζουν σημαντικά και συχνά τις σχέσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μαρινάκης έχει καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο δεν θέλουν να βλέπουν οι Αγγελόπουλοι ούτε ζωγραφιστό.

• Από την άλλη πλευρά, τα αφεντικά της ομάδας μπάσκετ δείχνουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον παράγοντα που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος εχθρός του Ολυμπιακού για τον Μαρινάκη και το περιβάλλον του.

• Είναι, δηλαδή, πολύ λεπτές οι ισορροπίες στον Πειραιά και αρκετοί προβλέπουν ότι κάποια στιγμή θα ανέβουν οι τόνοι παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να περάσει προς τα έξω η εικόνα του «ενωμένου και δυνατού Ολυμπιακού». Ο κόσμος, πάντως, στην πλειοψηφία του τάσσεται αυτή την περίοδο με τον Μαρινάκη, αλλά εύκολα αλλάζουν τα δεδομένα.

• Αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος τρέχει και δεν φτάνει με όσα βγήκαν τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες για τη συνάντησή του με τον Γιώργο Δώνη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με αστείες δικαιολογίες του στιλ ότι συναντήθηκαν και συζήτησαν σφαιρικά για το ποδόσφαιρο.

• Η αλήθεια είναι ότι και το καλοκαίρι προσέγγισαν οι «πράσινοι» τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά τότε διαφώνησαν στο οικονομικό και στον σχεδιασμό της ομάδας. Αλλά ο Δώνης εξασφάλισε πλέον την αποζημίωσή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι έτσι μείωσε τις απαιτήσεις του, διότι εκτός των άλλων θεωρεί ότι μπορεί μέσω του Παναθηναϊκού να απογειώσει την καριέρα του επειδή «αποκλείεται να πάει χειρότερα η ομάδα», όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του.

• Δικαιολογήθηκε στον Γιάννη Αναστασίου ο Αλαφούζος, ενώ έβαλε και τον Νίκο Νταμπίζα να του εκφράσει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αισθάνεται ότι βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και πως κρίνεται σε κάθε αγώνα.

• Η 5η αγωνιστική μπορεί να κρίνει το μέλλον και άλλων προπονητών, πέρα από εκείνο του Αναστασίου. Πρώτος απ’ όλους κρίνεται ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρά τη στήριξη που του παρείχε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, ο Μάνθος Πουλινάκης.

• Τι παιχνίδια, όμως, παίζει μερικές φορές η μοίρα; Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν χθες βράδυ τον ΟΦΗ και οι προπονητές των δύο ομάδων έπαιζαν τα ρέστα τους για να κρατήσουν τις δουλειές τους με τους υποψήφιους αντικαταστάτες να κάνουν ήδη την περατζάδα τους από τα ρεπορτάζ.

• Ο ένας εκ των μνηστήρων, μάλιστα, είναι κοινός για «πράσινους» και Κρητικούς. Πρόκειται για τον Νίκο Νιόπλια, τον οποίο προωθούν στον Παναθηναϊκό όσοι διατηρούν κανάλι επικοινωνίας με τον Νικόλα Πατέρα, ενώ στον ΟΦΗ αποτελεί τον εκλεκτό του Νίκου Μαχλά.

• Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Αλέκος Βοσνιάδης του Απόλλωνα, αλλά και ο Μάκης Χάβος του Παναιτωλικού. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και με άλλες πιθανότητες να πάρουν τον δρόμο προς το ταμείο ανεργίας.

• Ο Βοσνιάδης κινδυνεύει να πληρώσει την γκίνια, διότι ο Απόλλωνας παλεύει σε όλα τα ματς και χάνει στις λεπτομέρειες. Όσο για τον Χάβο, το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στα αποδυτήρια της αγρινιώτικης ομάδας με τους παλιούς παίκτες να τον κατηγορούν για μεροληπτική αντιμετώπιση όσων εντάχθηκαν στα «καναρίνια» με εισήγηση του προπονητή τους.

• Στην περίπτωση της «ελαφράς ταξιαρχίας», πάντως, τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν εύκολα, καθώς την Πέμπτη βγήκε ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του Βοσνιάδη. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και μία μέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Απόλλωνα, ο Σταμάτης Βελλής, ο οποίος είπε στους παίκτες ότι «μπορεί να φύγετε όλοι, αλλά όχι ο προπονητής».

• Θύμισε τον Μαρινάκη το αφεντικό του Απόλλωνα, διότι τα ίδια είχε πει τον περασμένο Απρίλιο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στους «ερυθρόλευκους». Έκανε, μάλιστα, πράξη την απειλή τους μιας και το καλοκαίρι άλλαξε το 70% του ρόστερ και έφερε στην Ελλάδα παίκτες που κατά τη γνώμη του «μπορούν να κάνουν τη διαφορά».


Σχολιάστε εδώ