Σε μετωπική με την κυβέρνηση ο Σαββίδης για τα χρέη

«Θα πάρετε τα 11 εκατ. ευρώ για να πληρώσετε τις συντάξεις ή δεν θα πάρετε τίποτα», είπε μεταξύ άλλων ο Σαββίδης, ο οποίος αδυνατεί να χωνέψει τις αποστάσεις που πήρε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είδε πολλά στελέχη της κυβέρνησης να του γυρνούν την πλάτη κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και παράλληλα μέτρησε τους φίλους του.

Διώροφο γήπεδο και σκεπαστό

Θα περάσουν δύσκολες ώρες οι πολιτικοί της Βορείου Ελλάδας εάν απορριφθεί το αίτημα του Σαββίδη. Η σπόντα του ότι «δυστυχώς οι περισσότεροι υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό» αναμένεται να στοχοποιήσει όσους διαφωνήσουν με την επιθυμία του ομογενή επιχειρηματία για κλείσιμο των χρεών με την καταβολή 11 εκατ. ευρώ. Για να μην αδικήσουμε, όμως, τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, καλό θα ‘ναι να αναγνωρίσουμε το πρωτόγνωρο πλάνο του για τα ελληνικά δεδομένα. Χωρίς υπερβολή, ο Σαββίδης προανήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με συγκεκριμένες αναφορές σε κάθε παράμετρο. Κορυφαία όλων η προοπτική ανακαίνισης του γηπέδου στην Τούμπα. Ουσιαστικά μιλάμε για νέο γήπεδο με μεταλλικό σκελετό, δύο ορόφων και σκεπαστό! Ιδιαίτερα φιλόδοξο είναι και το όραμα του Σαββίδη για τη δημιουργία ακαδημιών σε ευρωπαϊκά πρότυπα χάρη στο νέο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζει στη Θέρμη.

Μπελάδες με Κάτσε και Γκαρσία

Πέρα από το αγκάθι με τα χρέη, τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ πονοκεφαλιάζουν και δύο αγωνιστικά ζητήματα. Αφενός η διαφορά ανάμεσα στον Χιουμπ Στέφενς και τον Πάμπλο Γκαρσία, αφετέρου η υπόθεση του Έργκους Κάτσε. Στην πρώτη περίπτωση, ο Σαββίδης παρακολουθεί διακριτικά τον Ουρουγουανό να ποστάρει στο ίντερνετ στίχους με σαφέστατα μηνύματα προς τον Ολλανδό τεχνικό: «Θα αντισταθώ», έγραψε ο Γκαρσία, αλλά ο Στέφενς του έριξε το γάντι: «δείξε μας ότι μπορείς». Όσο η διαμάχη αφήνει ανεπηρέαστη την υπόλοιπη ομάδα, ο Σαββίδης θα παραμείνει θεατής. Αλλά αν υπάρξουν προστριβές, τότε θα κληθεί να πάρει θέση.

Όσο για το θέμα του Κάτσε, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Στέφενς. «Πρέπει να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε ο προπονητής του «δικέφαλου» στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Σάχτερ Καραγκαντί και την επομένη ο Σαββίδης ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι ο Κάτσε θα επανέλθει σταδιακά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ παρά τις αντιδράσεις από οπαδούς και συμπαίκτες. Μέχρι τον Γενάρη, άλλωστε, ο νεαρός μέσος αποτελεί σοβαρό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Σαββίδης επιθυμεί την αξιοποίησή του.


Σχολιάστε εδώ