πρωινός καφές

Από καλή πηγή η πληροφορία. Όλα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το τι είπαν στις δηλώσεις τους ο Μπαρόζο και οι άλλοι με τους οποίους συναντήθηκε ο Σαμαράς ήταν προσυμφωνημένα, με στόχο το φαίνεσθαι και όχι την ουσία. Είχαν ανταλλάξει τα κείμενα και όπως μου είπε η πηγή μου, ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τις δηλώσεις. Αρκούσαν για τους… ιθαγενείς.

***

Μια συμβουλή προς φίλο υπουργό: Πρόσεξε τον επικοινωνιολόγο σου, γιατί πίσω από την πλάτη σου γίνονται πράγματα και θάματα… Ακόμη και ότι αυτός αποφασίζει για όλα… Αυτά για σήμερα…

***

Άδηλο το μέλλον της κυβέρνησης. Μυρίζει πάντως κλίμα εκλογών, όπως εξηγούμε στο σημερινό πρωτοσέλιδο. Δύσκολος ο δρόμος για τον Σαμαρά. Κάποιοι λένε ότι ως εδώ ήταν το λάδι του. Υπάρχουν όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι αν καβατζάρει το τρίμηνο και φθάσει πρωθυπουργός στο τέλος του χρόνου, τότε μπορεί να πάει μέχρι το 2015 που θα είναι η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρητικά βέβαια είναι όλα αυτά, απομένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

***

Κάααθονται και ο μήνας έχει εννιά

Από τις απολύσεις των πιλότων και των μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας λόγω της ιδιωτικοποίησής της, την οποία πήρε ο Βγενόπουλος και τη χαντάκωσε, οι περισσότεροι εισέπραξαν πολύ παχυλές αποζημιώσεις και έφυγαν. Έμειναν γύρω στους 300 (πιλότοι και μηχανικοί), οι οποίοι πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα. Η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα θα συμπεριλάβουν άραγε και αυτούς;

***

Συνοδεία δύο φρουρών της προσωπικής της ασφάλειας το μεσημέρι της Παρασκευής, επισκεπτόταν κατάστημα ρούχων στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, η Όλγα Κεφαλογιάννη. Το success story ισχύει μόνο για τους υπουργούς.


Σχολιάστε εδώ