Ο Τρινκέρι κερδίζει χρόνο και πόντους για την Εθνική ομάδα

Την παταγώδη αποτυχία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας παραδέχθηκε ο Αντρέα Τρινκέρι σε ρωσικά ΜΜΕ. Μόνο που στις δηλώσεις του ο Ιταλός μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αν και κάλυψε πλήρως τους διεθνείς, σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι χρειάζονται αλλαγές στην Εθνική ομάδα. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι είχε συζητήσει για το θέμα με τον Βασίλη Σπανούλη. Λόγια που επιβεβαίωσαν έμμεσα όλους εκείνους που ισχυρίζονταν ότι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Εθνικής μύριζε μπαρούτι.

Ο Τρινκέρι, πάντως, κερδίζει χρόνο. Άρα και πόντους για την παραμονή του. Με βασικό όπλο του το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ΕΟΚ. Το ερώτημα είναι πώς θα συνεργαστεί με κάποιους διεθνείς, οι οποίοι τον βλέπουν πλέον με μισό μάτι. Αποδεικνύεται, πάντως, διπλωμάτης ο Ιταλός και, μάλιστα, εξαιρετικός. Εκτός από την άποψη ότι «έχει δίκιο ο Βασίλης», ο Τρινκέρι αποθέωσε και τον Νίκο Ζήση. Τον χαρακτήρισε «ήρωα» και θεωρεί ότι έτσι απέκτησε υποστηρικτές.

Την τελική απόφαση, βέβαια, θα πάρει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο οποίος βλέπει πλέον να αυξάνονται όσοι τον αμφισβητούν. Είτε ευθέως, είτε δια της πλαγίας οδού. Αλλά ακόμα και οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, ενώ αναγνωρίζουν πώς μόνο ο Βασιλακόπουλος μπορεί να πάρει την περίφημη wild card, η οποία θα στείλει την Εθνική στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Από ‘κει που άρχισε ο αγώνας για την καταξίωση με τη 10η θέση στη διοργάνωση του 1986.

Αν, πάντως, φύγει ο Τρινκέρι, μπορεί να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ένας παλιός γνώριμος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αγαπημένο παιδί του Βασιλακόπουλου και συνδετικός κρίκος με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της επίσημης αγαπημένης. Ισχυρή υποψηφιότητα θέτει πλέον και ο Φώτης Κατσικάρης, καθώς πληθαίνουν οι φωνές ότι χρειάζεται Έλληνα προπονητή η Εθνική.


Σχολιάστε εδώ