Ξεμπροστιάστηκε μόνη της η θρασύτατη Χρυσή Αυγή

Η στυγνή εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ενός προικισμένου μουσουργού της ραπ σκηνής –συνιστώ να διαβαστούν εξαίρετοι στίχοι των τραγουδιών του που παραθέτει στην τελευταία της σελίδα την Πέμπτη η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ– καθιστά πλέον το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής απεχθές, ακόμα και στους πλείστους οπαδούς του. Διότι το εν λόγω μόρφωμα, το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή, πέρασε, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, σε μία άλλη «ποιότητα». Από τους προπηλακισμούς, τις ακατονόμαστες ύβρεις και τις άκρως βίαιες επιθέσεις μέσω ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ εναντίον μεταναστών ΚΑΙ Ελλήνων, έφτασε στο σημείο ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Η έσχατη αυτή μορφή ωμής τρομοκρατίας δεν χρειάζεται να είναι κανένας μάντης για να προβλέψει με βεβαιότητα ότι θα αποβεί ΜΟΙΡΑΙΑ για τους αδίστακτους… εγκεφάλους της Χρυσής Αυγής. Οι οποίοι βαυκαλίζονται ότι τάχα έχουν… τσιμεντάρει τους οπαδούς τους. Οπαδούς που δεν μπορούν να ισχυριστούν πια πως δεν ήξεραν. Τώρα ξέρουν και παραξέρουν. Οι εξυπνότεροι και τιμιότεροι εξ αυτών έχουν αντιληφθεί μάλιστα ότι πιάστηκαν στα μεθοδικά στημένα ΔΟΚΑΝΑ της ναζιστικής συμμορίας.

Ας αναρωτηθούμε, όμως, ποιοι είναι οι θιασώτες της Χρυσής Αυγής. Είναι, μήπως, εκ πεποιθήσεως ναζιστές και λάτρεις του εγκληματία Χίτλερ; Ασφαλώς όχι. Πρόκειται στο μέγιστο ποσοστό τους για ανθρώπους ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Πρόκειται για έλληνες πολίτες, οι οποίοι, πριν από την καταστροφική κρίση, μοίραζαν τις ψήφους τους σε όλα τα κόμματα της πατρίδας μας, ανάλογα φυσικά με τα πολιτικά φρονήματα του καθενός τους. Εξαιρώ, βέβαια, τις ομάδες κρούσης και τα τάγματα εφόδου. Όσοι μετέχουν σʼ αυτά αποτελούν μια εντελώς διαφορετική κατηγορία. Είναι φανατικοί ζηλωτές και όχι εξ ανάγκης απλοί οπαδοί.

Για τους τελευταίους θα προσθέσω και κάτι άλλο: Ίσως πολλοί από αυτούς να γοητεύονται εκ του γεγονότος ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντιμνημονιακό κόμμα. Επʼ αυτού δύο σχόλια, ένα αρνητικό για τους οπαδούς και ένα θετικό για τη Δημοκρατία μας. Το αρνητικό: Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει τον τόπο μας. Η εκλογική της δύναμη, όσο και να αυξηθεί, και μη υπαρχούσης πολιτικής δύναμης για να συνεργαστεί μαζί της, δεν μπορεί να υπολογίζει σε εξουσία. Και το θετικό σχόλιο: Όταν αποκατασταθεί η φυσιολογική κατάσταση στη χώρα μας, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΡΩΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Την ίδια ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης επιτέθηκε σφοδρότατα στον ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας στην κάλπικη θεωρία των δύο άκρων, που τη συμμερίζεται και την επαναλαμβάνει κατά κόρον και ο Σαμαράς, και δήλωσε το ανατριχιαστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΔΕΝ περιλαμβάνεται δήθεν στο συνταγματικό τόξο της χώρας! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή κ. Αντώναρος χαρακτήρισε τον Λαζαρίδη «ανιστόρητο και ανόητο» και την επομένη, στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, τόνισε ότι ο Λαζαρίδης είναι «άτυπος σύμβουλος», τουτέστιν λειτουργεί παρανόμως ως σύμβουλος αφού είναι βουλευτής και πρόσθεσε το καταπελτικό: «Όσοι υποστηρίζουν τη θεωρία περί δύο άκρων, δεν έχουν σώας τας φρένας»!

Ποιος είναι και ποιος ήταν, όμως, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης; Ο καταλληλότερος να δώσει απάντηση είναι ένας πρώην φίλος του και σύντροφός του, ο Ολύμπιος Δαφέρμος. Ιδού τα λόγια του που δημοσίευσε την Πέμπτη η «Εφ. Συν.» εντός πλαισίου, με τίτλο: «Χρύσανθε, δεν υπάρχεις»:

«Άλλαξες. Άλλαξες πολύ. Και είχες το δικαίωμα. Γιατί όμως; Για να υπηρετήσεις καλύτερα την κοινωνία; Δεν φάνηκε. Για να υπηρετήσεις τον εαυτό σου άλλαξες. Γιατί ήσουνα εραστής της εξουσίας. Και η Αριστερά δεν είχε προοπτική. Και βρέθηκες στην εξουσία. Και ασκείς εξουσία. Κάποιοι σε θεωρούν ιθύνοντα νου. Καταγοητευμένος φαίνεσαι. Τόσο που να μη θέλεις να ξεχωρίσεις το πολιτικό έγκλημα, τη δολοφονία, από την ειρηνική πολιτική αντιπαλότητα. Τη μη αρεστή σε σένα.

Παλιέ συναγωνιστή Χρύσανθε Λαζαρίδη, σε αγνοώ. Για μένα δεν υπάρχεις».

Σχολιάζω τα μόλις παρατεθέντα ως εξής: Ο παλιός συναγωνιστής έχασε κατά κράτος. Έγινε αντιπαθής σε εχθρούς και φίλους. Αντιπαθέστερος μάλιστα στους φίλους λόγω της αιφνίδιας και τεράστιας προβολής του. Οι ουδέτεροι, αν υπάρχουν ουδέτεροι σε ανάλογες κραυγαλέες περιπτώσεις ανθρώπων, θα τον οικτίρουν. Τουλάχιστον όσοι σκαμπάζουν στοιχειωδώς από φυσιογνωμική. Το κακό, πάντως, γιʼ αυτόν, το κακό που πονάει, είναι ότι η Αριστερά ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Και θα τον αφήσει πίσω της στα αζήτητα.

Κατά τα άλλα, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τα δύο άκρα ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Μόνο που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία και λειτουργούν συμπληρωματικά. Απʼ τη μια μεριά οι χρυσαυγίτες κι απʼ την άλλη οι αντιεξουσιαστές. Και στη μέση η αστυνομία. Η οποία πότε κλείνει τα μάτια στη δράση των ομάδων κρούσης της Χρυσής Αυγής και πότε ενισχύει αριθμητικά τους αντιεξουσιαστές, ιδίως όταν φοράνε τις κουκούλες ως «μπαχαλάκηδες» για να υπάρχει τρομοκρατική για τους πολίτες σύγκρουση. Ερωτώ: Ποιος έκαψε τους τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και μία έγκυο γυναίκα, στη Marfin; Και γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι διαπράξαντες το έγκλημα; Τους υποψιαζόμαστε. Διότι από την επομένη δεν ξαναγέμισε ποτέ η πλατεία Συντάγματος. Τους υποψιαζόμαστε, επειδή η τριπλή δολοφονία ωφέλησε την τότε μνημονιακή κυβέρνηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις τίθεται το ερώτημα cui bono, ποιον ωφελεί, δηλαδή, το συντελεσθέν έγκλημα. Άρα, οι δράστες ανήκουν στον ωφελούμενο.

ΥΓ.: Σκύβαλα πολιτικής σκέψης και ηθικής εξαχρείωσης, όπως ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Μπαλτάκος, οργιάζουν. Ο τελευταίος δήλωσε περισπουδάστως: «Εμείς λέμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο πράγμα»! Κι αυτό όταν ο δολοφονηθείς από σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Παύλος Φύσσας, είναι ακόμα νωπός στο μνήμα του. Εμφύλιο σπαραγμό επιδιώκουν οι κλονιζόμενοι κυβερνώντες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πατήσει την πεπονόφλουδα.


Σχολιάστε εδώ