Ξέρουμε τι μαγειρεύουν

Και πρόσθεσε τονίζοντας μία μία τις λέξεις:

«Φοβόμαστε πολλά πράγματα, αλλά όχι για να υποστείλουμε σημαίες… Θα είμαστε εξαιρετικά αποφασιστικοί μαζί με την κοινωνία. Η κοινωνία θα σφραγίσει ξανά τις εξελίξεις».

Ήταν η απάντηση ελάχιστα λεπτά πριν κλείσει η εκπομπή στην ερώτηση του Μάκη Κουρή: «Σε αυτό το τραγικό γεγονός είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κουμπωμένο, πολύ μαζεμένο σε σχέση με τον κ. Λαζαρίδη και τη θέση της κυβέρνησης. Μήπως φοβάστε τι μπορεί να έρχεται; Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η ιστορία;».

Η απάντηση του υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα έπεσε σαν βόμβα, όπως είπαν οι άλλοι καλεσμένοι και οι παρουσιαστές. Έκαμε, μάλιστα, εντύπωση ότι ο κ. Βούτσης μετρούσε τις λέξεις και μίλαγε με αργό ρυθμό, θέλοντας να δώσει τη σοβαρότητα της αποκάλυψης που έκανε.

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει τις επιπτώσεις της πόλωσης που προκαλεί η κυβέρνηση με τα περί δύο άκρων, που δεν είναι ασύνδετη με τους σχεδιασμούς των έξω κέντρων. Είπε συγκεκριμένα:

«Η άποψη για τα δύο άκρα είναι στρατηγική άποψη της κυβερνητικής παράταξης με τη έννοια της ηγεσίας της, του ιδίου του κ. Σαμαρά και των περί αυτών, με την έννοια της πολιτικής. Θα σας θυμίσω ένα επεισόδιο που είχε γίνει σε ένα στούντιο όταν είχα αποχωρήσει από την «Ανατροπή» του κ. Πρετεντέρη, όταν ο κ. Δένδιας είχε βγει και είχε αναλύσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα υπό μετάβαση σε σχέση με τη νομιμότητα. Αυτά που αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης είναι τελευταία στην ουρά, είναι μετά από άλλον κύριο πολύ στενό συνεργάτη, που είπε δημόσια για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και μας είχε προειδοποιήσει εδώ και κάποιους μήνες ή και λιγότερο ότι μπορεί να έχουμε τέτοια φαινόμενα. Αυτή η πόλωση οδηγεί σε καταστάσεις εκρηκτικές μέσα στο κοινωνικό μείγμα. Τέτοιου είδους ερεθίσματα και θρυαλλίδες μπορούν να οδηγήσουν σε καταστάσεις άκρως ανεξέλεγκτες και εκρηκτικές. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν και είμαστε απολύτως ψύχραιμοι και δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη λογική, δεν πρόκειται να ισοπεδώσουμε, να δογματίσουμε ή να απαντήσουμε σε αυτό το επίπεδο αυτών των συμμοριών. Επαναλαμβάνω ότι στο γήπεδο της Δημοκρατίας, συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή θα συντριβούν και αυτές και οι απόψεις τους.

Ταυτόχρονα όμως να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε άκρως αποφασιστικοί και αποφασισμένοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε ούτε βήμα στον κολασμό αυτών των καταστάσεων. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε. Το μαζικό κύμα είναι η απάντηση. Η ειρηνική δημοκρατική αλλαγή κι ανατροπή είναι το μήνυμά μας. Απεργίες, διαδηλώσεις, διεκδικήσεις και δημοκρατική ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης».

Τσούκαλης: Πάμε σε ανατροπές ανεξέλεγκτες

Στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσουκάλης, σχολιάζοντας την δολοφονία του Φύσσα, τόνισε ότι «φτάσαμε εδώ που φτάσαμε από ολιγωρία και από ιδιοτέλειες κάποιων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών» και στην ερώτηση αν αυτό το έγκλημα μπορεί να είναι το «ατύχημα» είπε: «αναφέρομαι σε γενικές ανατροπές που ίσως δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Βγαίνει ο κ. Λαζαρίδης και επιμένει σε μια άκρως επικίνδυνη, ανιστόρητη άποψη, η οποία δυστυχώς κυριαρχεί στο περιβάλλον των συμβούλων του πρωθυπουργού».


Σχολιάστε εδώ