επί του πιεστηρίου

Καλό θα είναι πάντως, είτε το ένα συμβεί είτε το άλλο, να κρατάμε μικρά καλάθια… Άλλωστε, το έχουμε ζήσει, οι Γερμανοί ποτέ δεν ήταν γαλαντόμοι απέναντι στην Ελλάδα, παρόλο ότι μας χρωστάνε πάρα, πάρα πολλά. Και δεν μιλάμε μόνο για τις απλήρωτες πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που μας άρπαξαν, αλλά και για τις δουλειές που τους έχει δώσει η χώρα μας από το 1952 μέχρι και σήμερα. Με πρώτη ωφελημένη τη Ζήμενς, τον μεγάλο διαφθορέα και εδώ και σε όλο τον κόσμο. Μια… σούμα αν γίνει, θα μείνει ο ελληνικός λαός με ανοιχτό το στόμα από τα δισεκατομμύρια με τα οποία έχουμε χρυσοπληρώσει τον γερμανικό κολοσσό.

Τέλος οι ψευδαισθήσεις για την κυβέρνηση. Η προσγείωση ήρθε από τον… φίλο μας κ. Μπαρόζο στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που πήγε για να του πει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο και πρέπει να μην επιμείνουν σε νέα μέτρα:
– Είστε σε καλό δρόμο, μη χαλαρώνετε, που σε απλή… μετάφραση λέει, ξεχάστε το, η θηλιά δεν πρόκειται να ξεσφίξει… Μέχρι τέλος θα το πιείτε το κώνειο…

Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε και με τα δύο χέρια την πρόταση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Παύλου Σιούφα να μπουν σε διαθεσιμότητα, όπως γράφει σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τα τέκνα και οι σύζυγοι όλων των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της Βουλής, των πρώην και νυν υπουργών και των πρώην και νυν βουλευτών που ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ έχουν βολευτεί ως υπάλληλοι της Βουλής. Θα έπρεπε μάλιστα να το είχαν ήδη ζητήσει με δική τους πρωτοβουλία, αλλά πού τέτοιες ευαισθησίες… Θα πρέπει όλοι, με πρώτους τους επιφανείς που θήτευσαν στα ανώτατα αξιώματα της χώρας, επιτέλους να συνειδητοποιήσουν και να το αποδεικνύουν κάθε στιγμή στην πράξη, ότι το Κοινοβούλιο – Βουλευτήριο, δεν είναι Βολευτήριο των συγγενών τους, ούτε βέβαια των ψηφοφόρων τους.

Κυκλοφορεί στην πιάτσα. Τα νούμερα στην έκθεση της BlackRock για τα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών ως προς τα διαθέσιμα μετρητά δεν θα είναι δραματικά. Που σημαίνει ότι τα νούμερα θα… πειραχθούν. Όπως είχαν πειραχθεί και κατά το πρώτο τσεκάρισμα, γιατί αλλιώς οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ανακεφαλαιοποιηθούν και θα έπεφταν στα τελεσίγραφα.

Έφυγε για το μακρινό ταξίδι η Κίττυ Αρσένη, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, μα πάνω από όλα η θαρραλέα και αδάμαστη αγωνίστρια που στάθηκε όρθια απέναντι στη χούντα και δεν υπέκυψε στα βασανιστήρια, δεν συμβιβάστηκε. Και μετά την πτώση της τυραννίας δεν αντάλλαξε τους αγώνες της με θέσεις και υπουργεία, όπως έκαναν πολλοί άλλοι… Παρέμεινε στο δικό της μετερίζι, συνεχίζοντας να προσφέρει από το παλκοσένικο. Και όπως σημείωνε στην ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμφωνία, η Κίττυ «κατέθεσε την ψύχη της και το σώμα της για τον πολιτισμό, για τη ζωή, για τις αξίες, για τον άνθρωπο». Στον Γεράσιμο Αρσένη τον αδελφό της και στη Λούκα Κατσέλη τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Μια εξήγηση οφείλει ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας. Για ποιο λόγο παρέμεναν επί τόσους μήνες στα ράφια οι 31 φάκελοι με τα πειστήρια των εγκληματικών πράξεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής βουλευτές της και δεν είχαν σταλεί στον Εισαγγελέα; Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπήρχαν υπόγειες διαβουλεύσεις…

Διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις του Μαξίμου και των… αρμοδίων υπηρεσιών ότι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των καθηγητών και των δασκάλων δεν θα είχαν μεγάλη συμμετοχή και θα κατέληγαν σε Βατερλώ των συνδικαλιστών. Εξέπληξε το μέγεθός τους και ανησύχησε το γκουβέρνο, που για άλλη μια φορά πιάστηκε να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και το μάθημα που πήρε είναι ότι δεν αποδίδει πια η τακτική της δυσφήμισης του κάθε κλάδου, μεγεθύνοντας μεμονωμένες περιπτώσεις παρανομιών, τακτική η οποία πάντα βρίσκει πρόθυμες Φιλιππινέζες να παίξουν αυτό τον ρόλο.

Ο αφελληνισμός της βιομηχανίας μας προχωράει. Άλλη μια ιστορική και μεγάλη βιομηχανία, η Βιοχάλκο, τα μάζεψε και αναχώρησε για το Βέλγιο. Αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, δεν ήταν κουτοί οι ιδιοκτήτες της να φύγουν. Το θέμα είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι άμεσα πρέπει να κινητοποιήσετε όλες τις δυνάμεις για να σταματήσουν αυτές οι διαρροές…


Σχολιάστε εδώ