Από πέρυσι είχαν ανακληθεί οι αστυνομικοί από βουλευτές της Χ.Α.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, στις 18/9/12 το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έλαβε την ίδια απόφαση μετά από τις επιθέσεις των βουλευτών της ΧΑ Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου οι οποίοι ως επικεφαλής ομάδας αναποδογύρισαν πάγκο αλλοδαπού μικροπωλητή στη Ραφήνα και ύστερα από το σπάσιμο των πάγκων αλλοδαπών μεταναστών στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου όπου ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης και ο αστυνομικός του πρωτοστατούσαν. Η απόφαση ίσχυσε τόσο… όσο χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί ότι το υπουργείο υπάκουε σε νέα αιτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για διάθεση αστυνομικών, όταν τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια ελέγχου της ΕΛΑΣ ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης πιάστηκε να κατέχει παράνομα το όπλο του συνοδού αστυνομικού του!

Αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις βουλευτών που ενεπλάκησαν σε επεισόδια. Έπρεπε όμως να μεσολαβήσει ένας νεκρός για να πάνε αυτοί οι φάκελοι με τα στοιχεία για 32 επιθέσεις και παράνομες ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να αξιοποιηθεί με τον τρόπο αυτό ή και να βελτιωθεί με προσθήκες ο Ποινικός Κώδικας . Και έπρεπε να περάσει πάνω από ένας χρόνος που οι οπαδοί ενός κοινοβουλευτικού κόμματος όπως είναι η Χρυσή Αυγή αλωνίζουν, για να ανακαλύψει ο κ. Δένδιας ότι οι πράξεις αυτές φαίνεται «να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας». Μεταξύ των υπεράριθμων υποθέσεων συγκαταλέγονται άλλοι τρεις φάκελοι που αφορούν σε βουλευτές και συγκεκριμένα στον περίφημο «Καιάδα», (τράβηξε όπλο κατά του δημάρχου Γ. Καμίνη και τραυμάτισε ένα κοριτσάκι), στον Στ. Μπούκουρα (μετέτρεψε το Λουτράκι σε πεδίο μάχης τον περασμένο Μάρτιο), και στον πολιτευτή του κόμματος Α. Πλωμαρίτη (παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου μετά από φασιστικό παραλήρημα μπροστά στην κάμερα του BBC).

Οι προκλήσεις και οι παραβατικές συμπεριφορές που σημειώνουν εντός της Βουλής οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν τέλος. Πολλές φορές οι βουλευτές της έχουν απειληθεί με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εξαιτίας της παραληρηματικής και προκλητικής συμπεριφοράς τους. Μια πρώτη απόφαση πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου όταν η σύζυγος του προέδρου και βουλευτής του κόμματος Ελ. Ζαρούλια χαρακτήρισε τους μετανάστες «υπάνθρωπους» και «τρισάθλιους». Τότε ο πρόεδρος της Βουλής, είχε απειλήσει με εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει την αποβολή βουλευτή από την αίθουσα. Παρόλα αυτά και όσο κι αν προκαλούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν πιάσει γερά το στασίδι, ενώ όταν έφτανε ο κόμπος στο χτένι εγκατέλειπαν από μόνοι τους ομαδικά την αίθουσα της Ολομέλειας εξαπολύοντας κάθε είδους βρισιές κυρίως προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο έγινε και όταν τον περασμένο Μάιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, επέβαλε μομφή κατά του βουλευτή Π. Ηλιόπουλου και διέταξε την αποβολή του από την αίθουσα: η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποχώρησε σύσσωμη αναφωνώντας «Χάιλ Χίτλερ»! Η στάση του κ. Δραγασάκη, δεν εμπόδισε φυσικά τη σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου να τον υβρίσει δυο μήνες αργότερα από το βήμα της Βουλής, ερωτώντας με όση… κατινιά διαθέτει «εάν βγήκε από τη μπουζού η κόρη του η πρεζού»… Η δική της κόρη, είχε απλώς προσαχθεί στην Ασφάλεια επειδή ξυλοκόπησε μετανάστη μαζί με βουλευτές του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ