Τρύπα 350 εκατ. στοίχισε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κόστος λειτουργίας του «τηλεοπτικού μορφώματος» που θέλουν να το ονομάζουν ΔΤ-ΕΔΤ και προσωπικό εργαζομένων. Αν όλα όσα λένε οι εργαζόμενοι έχουν έστω και την ελάχιστη υπόνοια παρατυπίας, λαδώματος, ανασφάλιστης εργασίας, προσλήψεις, συμβάσεις χωρίς ημερομηνία και ποσά, αγορά προγράμματος, ενοίκιο ηλεκτρονικού εξοπλισμού από ιδιώτες, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, πρέπει ο Εισαγγελέας άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, να παρέμβει. Συνεργεία που νοικιάζονται από ιδιώτες, είναι προβληματικά και παλαιάς κοπής, που κανείς δεν γνωρίζει πόσο κοστίζουν! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αυτοκινήτου μεταδόσεων -VAN- που νοικιάζουν από πόλη της Πελοποννήσου, το οποίο πήρε φωτιά την ώρα της μετάδοσης. Τι θα συμβεί εάν γίνει κάποιο ατύχημα; Ποιος θα πληρώσει;

Τέτοια συνεργεία με άγνωστες διαδικασίες νοικιάζονται από Κρήτη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Από τη μία λοιπόν το ΥΠΟΙΚ πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του «υβριδικού μορφώματος» με αδιαφανείς διαδικασίες, και από την άλλη, βάζει θηλιά στον λαιμό του έλληνα πολίτη. Δείτε πόσα εκατομμύρια έχασε το κράτος με το «μαύρο» της ΕΡΤ από μια αψυχολόγητη κυβερνητική πρωτοφανή ενέργεια που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την «οικονομική σταθερότητα» της χώρας, από έναν πλεονασματικό φορέα, όταν ψάχνει ακόμη και για ένα ευρώ:

Το δημοσιονομικό κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι: Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος (ΔΕΗ) ήταν 300 εκατ. ετησίως περίπου. Από αυτά:

– Το 25% (75 εκατ. περίπου) εκχωρούντο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

– Με 50% (150 εκατ. περίπου) τροφοδοτούντο πρόγραμμα, τα Ταμεία του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα [Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΕ (link, τηλέφωνα), ΔΕΗ κ.λπ.].
– Με το υπόλοιπο 25% (75 εκατ. περίπου) και τις εισπράξεις από διαφημίσεις και άλλες πηγές πλήρωνε τη μισθοδοσία, επενδύσεις, εξοπλισμό και άλλες υποχρεώσεις.

Άρα, από τα παραπάνω, το ελληνικό Δημόσιο χάνει 225 εκατομμύρια ευρώ.

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και 13.224.000 ευρώ ετησίως, το ταμείο ανεργίας των 2.900 υπαλλήλων (2.600 μόνιμοι και 300 με σύμβαση ορισμένου χρόνου) 1.102.000 ευρώ μηνιαίως (2900Χ380 ευρώ μέσος όρος) σημαίνει ότι άμεσα το Δημόσιο χάνει 238,5 εκατ. ευρώ από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με το κλείσιμο όμως της ΕΡΤ, δεν σημαίνει ότι απολύθηκαν μόνον τα 2.900 άτομα. Η ΕΡΤ συνεργαζόταν με άτομα, αλλά και με πάρα πολλές εταιρείες διαφορετικών ειδικοτήτων-υπηρεσιών, π.χ. μουσικοί, λόγιοι, καλλιτέχνες, υπηρεσίες καθαριότητος, ασφάλειας, παραγωγής, μοντάζ, μεταφραστές, υποτιτλιστές κ.λπ. Όλοι αυτοί (που πρέπει να αριθμούν τις 7.000) είναι εν δυνάμει απολυμένοι και θα χρεώσουν το Δημόσιο με περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως (32 εκατ. το ταμείο ανεργίας και τα υπόλοιπα από τη μη εισφορά τους στα ασφαλιστικά ταμεία, από εφορία και από ΦΠΑ). Συμπέρασμα:

Το success story της κυβέρνησης που καταπολεμά την ανεργία και στοχεύει στην ανάπτυξη, με μια κίνηση, ανοίγει μια μαύρη τρύπα 350 περίπου εκατ. ευρώ. Μήπως και αυτό πρέπει να το ψάξει ο Εισαγγελέας; Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις ποινικές ρήτρες που θα αξιώσουν οι συμβαλλόμενοι με την ΕΡΤ, καταλαβαίνετε πού θα φτάσουμε.

Ερώτημα: Γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ;

Κ.


Σχολιάστε εδώ