Τι πληρώνει η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Τρίβουν τα μάτια τους ο Αντρέα Τρινκέρι και οι Έλληνες διεθνείς με ορισμένα σφυρίγματα στα ματς της Εθνικής στο 38ο Ευρωμπάσκετ. Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις πηγαίνουν στον αντίπαλο, ενώ οι διαιτητές δείχνουν και ιδιαίτερη ευαισθησία στην άμυνα των Ελλήνων με υποδείξεις για αντιαθλητικά φάουλ που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σε μεγάλη διοργάνωση. Στις απορίες για τη στάση των ρέφερι, η πρώτη απάντηση που δίνεται αφορά στην εκδικητική τάση που δείχνουν ορισμένοι παράγοντες της ΦΙΜΠΑ απέναντι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον άνθρωπο που συνέδεσε τη ζωή του με το ελληνικό μπάσκετ και πιστώθηκε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος από το 1987 έως και στις μέρες μας.

Η δεύτερη εξήγηση έχει πρωταγωνιστή τον Σταύρο Ελληνιάδη και ένα περιστατικό που συνέβη πριν από δύο χρόνια στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν τότε, ο Ελληνιάδης φέρεται να τηλεφώνησε σε ένα διαιτητή, ο οποίος είχε οριστεί να σφυρίξει την Ελλάδα. Το θέμα πήρε έκταση και η Εθνική γλίτωσε τις κυρώσεις επειδή ο άλλοτε διεθνής γκαρντ παρουσιάστηκε ως… απλός φίλαθλος. Ως υποστηρικτής της ελληνικής ομάδας.

Εκείνο το περιστατικό συζητήθηκε στις συνάξεις των διαιτητών πριν από την έναρξη της εφετινής διοργάνωσης στη Σλοβενία. Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, ως παράδειγμα για τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν οι διαιτητές για να μην τους εκθέτουν παράγοντες και υποστηρικτές. Έτσι, τα σπασμένα τα πληρώνει η Εθνική ομάδα, αλλά όπως λένε και οι διεθνείς «πάλι καλά». Περίμεναν προφανώς ακόμα πιο εχθρικά σφυρίγματα.


Σχολιάστε εδώ