Σύννεφα πάλι πάνω από το Κανάλι 1

Από τα μεγέθη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πιο… μαζεμένος δημοτικός σταθμός είναι το Κανάλι 1 – 90,4 του Πειραιά. Ο ραδιοσταθμός του Δήμου Πειραιά το 2010 είχε 113 εργαζόμενους και κόστος λειτουργίας 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως, με διαφημιστικά έσοδα που δεν ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ ετησίως. Σήμερα έχει 45 εργαζόμενους (εκ των οποίων οι μισοί περίπου δημοσιογράφοι) όλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου και με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και λειτουργικό κόστος 900.000 ευρώ ετησίως και έσοδα από διαφημίσεις-χορηγίες κ.λπ. που ξεπέρασαν το 2012 τα 100.000 ευρώ.

Το ετήσιο κόστος του Αθήνα 9,84 είναι 4,5 εκατ. ευρώ και του δημοτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης 2,4 εκατ. ευρώ. Που σημαίνει πως το Κανάλι 1 είναι ο πιο οικονομικός δημοτικός ραδιοσταθμός. Και φυσικά με 24ωρο «γεμάτο» πρόγραμμα δελτία ειδήσεων κάθε ώρα, ενημερωτικές, μουσικές, και αθλητικές εκπομπές, με WEB TV και πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του Καναλιού 1 στο δημοτικό συμβούλιο, ξεκαθάρισε ότι ο σταθμός δεν πρόκειται να κλείσει, δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη και δεν θα γίνει καμία απόλυση. Όσον αφορά τις πληρωμές που παλαιότερα αποτελούσαν την «αχίλλειο πτέρνα» του σταθμού, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 πληρώνονται γρηγορότερα και καλύτερα απ’ ό,τι άλλοι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης και η δημοτική Αρχή τούς εμπιστεύεται απόλυτα.

Πάντως, γεγονός είναι πως τόσο στο Κανάλι 1 όσο και στους άλλους δημοτικούς ραδιοσταθμούς επικρατεί έντονη ανησυχία και κανένας δεν γνωρίζει τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών. Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι κανένας δεν μίλησε για κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφώνων αλλά για αναδιοργάνωση εν λειτουργία. Αυτή η αναδιοργάνωση όμως τι θα σημαίνει; Διαθεσιμότητα, κινητικότητα ή απολύσεις; Το θέμα του δημοτικού ραδιοσταθμού απασχολεί τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, ο οποίος έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού του.


Σχολιάστε εδώ