Σκοτάδι για τις θέσεις εργασίας στο E Channel

Δεν απαντήθηκε στην ουσία το αίτημα των σωματείων για τις θέσεις εργασίας του E Channel, που κατέλαβε τη θέση του 902 TV. Το ΕΣΡ απάντησε, με εντολή του προέδρου Ι. Λασκαρίδη, με επιστολή που υπογράφει η Πέρσα Λαμπροπούλου, όπου γίνεται μόνο μια αναφορά στον χαρακτήρα του σταθμού, που είχε θεωρηθεί στην περίπτωση του 902 TV ενημερωτικός. Παρά ταύτα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο business plan ή στις θέσεις εργασίας, αν και πρόκειται για τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησε να μεταδίδει πρόγραμμα το κανάλι, δεν υπήρχε η σχετική ενημέρωση στο ΕΣΡ για το περιεχόμενό του. Έτσι, η αλλαγή του προγράμματος που είχε επικαλεστεί, παραπέμποντας στη δήλωση του νομικού εκπροσώπου της Ραδιοτηλεοπτικής, στην τηλεοπτική πράξη φάνηκε πως ήταν ένα δελτίο ειδήσεων και μια κουτσομπολίστικη εκπομπή. Στα ρεπορτάζ που μετέδιδε το κανάλι δεν υπήρχαν στοιχεία για τους εικονολήπτες ή τον μοντέρ των θεμάτων. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε στο ρεπορτάζ για τον Ομπάμα παρέπεμπε σε εκείνη του Mega. Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει ούτε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αλλά νοικιάζει το στούντιο «Άλφα». Το ενδιαφέρον είναι πως το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται «προσωρινό και μεταβατικό», ακολουθώντας κατά πόδας, σε δημόσιες συχνότητες, το μοντέλο που δημιούργησε ο Παντελής Καψής με τη ΔΤ.

Το ζήτημα είναι αν όλα αυτά θα απασχολήσουν το ΕΣΡ ή η στάση του θα είναι όμοια με την περίπτωση της ΔΤ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον 902 Αριστερά στα FM. Από την πλευρά της, η νομικός Π. Λαμπροπούλου στην επιστολή της ενημερώνει πως έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία από τη μέτοχο της Ραδιοτηλεοπτικής, A-Orizon Media Ltd, με επιστολή που εστάλη στις 4 Σεπτεμβρίου 2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του E Channel, πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο Σεραφείμ Φυντανίδης, διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός Δημήτρης Μπέης, αδελφός του καθηγητή Κ. Μπέη, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να λάβει τη θέση, και ο δικηγόρος Γιάννης Μπούρας.

***

Το ΠΑΜΕ αναζητεί εθελοντές για να στήσει το web radio του 902! Με ανακοίνωση στον «Ριζοσπάστη», καλούνται όσοι διαθέτουν τεχνικές γνώσεις να βοηθήσουν το ΚΚΕ να δημιουργήσει το ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ.

***

Το υπό πτώση λογότυπο «Ε», σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, σημαίνει «Ελλάδα» και «Ενημέρωση»…


Σχολιάστε εδώ