Προκλητικό «σερφάρισμα» χωρίς συνέπειες…

Λίγες μέρες πριν, δύο εκφραστές του «καθεστώτος» που προσπαθεί να παγιωθεί στη Θράκη ανέβασαν δύο προκλητικότατα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο ήταν από τον «κύριο» Κοράι Χασάν, δημοτικό σύμβουλο με τον προξενικό συνδυασμό που για πρώτη φορά συμμετείχε στις περασμένες δημοτικές εκλογές και κέρδισε δύο έδρες (της επικεφαλής Σιμπέλ Μουσταφάογλου και του υποκειμένου), αλλά και πρόεδρο του παράνομου σωματείου της γνωστής «τουρκικής» νεολαίας στην Κομοτηνή.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί στην προκειμένη περίπτωση (και που αφορά σε όλους του σιναφιού του) είναι ότι πρόκειται για… επαγγελματία Τούρκο, έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν δυσκολεύεται (όπως και οι υπόλοιποι του σιναφιού του) να δηλώνει ότι του αρέσει να είναι τούρκος αλλά και έλληνας πολίτης – κατά πώς τον συμφέρει, δηλαδή, κάθε φορά…

Ο εν λόγω «κύριος» την 31η Αυγούστου, στην «επέτειο» ανακήρυξης του προσωρινού μορφώματος της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» του 1913 αποφάσισε να κάνει μία ανάρτηση στο Twitter ευχόμενος «να είναι ευτυχισμένη η 100η χρονιά από την πρώτη Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο μόρφωμα ποτέ βεβαίως δεν ίσχυσε στην πράξη, αλλά ούτε και αναγνωρίστηκε και από κανέναν –ούτε καν από την τότε οθωμανική κυβέρνηση– ωστόσο η ανασύστασή του είναι ο κύριος στόχος όλων των «επαγγελματιών τούρκων» που ζουν –και ζουν καλά– στη Θράκη.

Άξιον απορίας είναι πώς καταφέρνουν και ζουν τόσο καλά. Για τον συγκεκριμένο κύριο είναι άγνωστος ο τρόπος που βιοπορίζεται (ουσιαστικά είναι ανεπάγγελτος), αλλά συχνά πυκνά κάνει πολυήμερα ταξίδια στη γείτονα, ταξίδια που ένας άνεργος μάλλον δύσκολα θα μπορούσε να κάνει…

Το δεύτερο σχόλιο, αυτή τη φορά στο facebook, έγινε από τον… συνάδελφό του Μουσταφά Σάργκο, πρόεδρο της Νεολαίας Ξάνθης στο τουρκοκόμμα DEB. Ο συγκεκριμένος κάνει ένα ακόμα πιο προκλητικό σχόλιο.

Ανήμερα της 30ης Αυγούστου, της ημέρας της Μικρασιατικής Καταστροφής, το «παιδί» γράφει: «Ας είναι χαρμόσυνη η Γιορτή της Νίκης μας της 30ης Αυγούστου.

Για μια ακόμη φορά με ευγνωμοσύνη και ζητώντας έλεος από τον Θεό, τιμώ τους μάρτυρες του ηρωικού στρατού του νικηφόρου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ξανά να αναγκαστεί το έθνος αυτό να δώσει απελευθερωτικό αγώνα! Ας είναι παντοτινή η ενότητα και η ομόνοια μας»!

Τι μας λέει το «παλικάρι» δηλαδή; Ότι… τιμά και δοξάζει τους Τούρκους που σκότωσαν, βίασαν και ανάγκασαν σε βίαιη φυγή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ενώ παράλληλα, δεκάρα δεν δίνει για τον όλεθρο, που βίωσε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού…

Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Τουρκία ή σε κάποιο άλλο κράτος, αλλά στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή έλληνες πολίτες, διαβιούντες εν Θράκη, το σωτήριον έτος 2013…

Και μπορεί η ελευθερία της έκφρασης να είναι… πολύ μεγάλο πράγμα, όμως και το δικαίωμα να αντιδράς σε ό,τι προσβάλλει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας σου δεν είναι… υποχρέωση;

(Ή μήπως «τα όσια και τα ιερά» ακούγονται ιδιαιτέρως… χρυσαυγίτικα στα αυτιά όσων έχουν στα χέρια τους τη διακυβέρνηση της χώρας, για να αντιδράσουν τελικά;)


Σχολιάστε εδώ