Πλεόνασμα και στην ανεργία…

Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Ότι υπάρχει πλεόνασμα κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Γιατί το ζει το κάθε σπίτι, το βλέπεις παντού, στον κάθε δρόμο. Είναι το πλεόνασμα που έχει πετύχει η πολιτική της κυβέρνησης στην ανεργία. Πάμε για παγκόσμιο ρεκόρ… Στο 27,9% σκαρφάλωσε. Στο 1.403.698 μετριούνται τα θύματα της οικονομικής κρίσης και η μηχανή δουλεύει ασταμάτητα. Μιάμιση φορά και κάτι παραπάνω από τον πληθυσμό της Κύπρου μας. Ο… κλάδος της ανεργίας, είναι ο μόνος τομέας που εμφανίζει… κινητικότητα!

Αυτό το καυτό πλεόνασμα της ανεργίας είναι ό,τι το χειρότερο για κάθε κοινωνία. Και δυστυχώς, δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτε για να σταματήσει αυτή η φουρτούνα που απειλεί να γκρεμίσει ζωές, ό,τι χρόνια πολλά έκτιζε με ιδρώτα ο εργαζόμενος που σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να ζητιανεύει, να ντρέπεται που δεν μπορεί να θρέψει την οικογένεια του.

Μακάρι το πλεόνασμα στην ανεργία να ήταν πλασματικό, όπως θεωρούν πολλοί ότι είναι το εμφανιζόμενο ως πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία. Δεν χωράει όμως καμία διάψευση. Και εδώ έρχονται οι ευθύνες των κυβερνώντων να βρουν λύση που θα απαλύνει τον πόνο και τη δυστυχία που έχουν τρυπώσει στα περισσότερα νοικοκυριά.

Κανένα πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έχει αντίκρισμα στην κοινωνία, όσο θα υπάρχουν 1.403.698 άνεργοι…


Σχολιάστε εδώ