Μήπως σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια…

• Υπουργέ Άμυνας, κ. Δ. Αβραμόπουλε;

• Στις 3 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκατε επισήμως το Στρατόπεδο Πάχης Μεγάρων (Αεροπορία Στρατού), όπου (όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα) ενημερωθήκατε για το «πρόγραμμα και δυνατότητες των ελικοπτέρων NH-90» (sic).

• Πέραν των αμφιλεγόμενων δυνατοτήτων των ελικοπτέρων αυτών, της μικρής διαθεσιμότητάς τους και των λοιπών προβλημάτων που παρουσιάζουν (πιστεύω να σας τα είπαν αυτά), μήπως σας πληροφόρησαν (που έπρεπε να το κάνουν) ότι:

– Αγοράστηκαν τουλάχιστον κατά 40% ακριβότερα από αυτά της Φινλανδίας, με απευθείας ανάθεση, ενώ το υλικό ήταν παντελώς άγνωστο και αδοκίμαστο (670 εκατ. ευρώ).

– Δόθηκε προκαταβολή 50% (!), για ευνόητους λόγους, περί τα 360 εκατ. ευρώ, για «γουρούνι στο σακί».

– Το κόστος «φεσώθηκε» με ακόμη 70 εκατ. ευρώ μέσω Deutche Bank, με τα περίφημα swaps.

– Η προμήθεια αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ΣημιτοΓιάννων.

– Η κατασκευάστρια εταιρεία (EUROCOPTER – NH INDUSTRIES) κατακρατά από το ελληνικό Δημόσιο, άτοκα, πάνω από 200 εκατ. ευρώ, όσο είναι η διαφορά της προκαταβολής και του κόστους των 5 παραληφθέντων ελικοπτέρων, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

– Ο κ. Ε. Βενιζέλος, το 2010, αντί να καταγγείλει τη σύμβαση, να επιβάλει ρήτρες και να ζητήσει την επιστροφή της προκαταβολής, δέχθηκε συμβιβαστική πρόταση της εταιρείας, η οποία πρόσφερε πενιχρή έκπτωση, πολύ μικρότερη από τις ρήτρες! Η Φινλανδία κατήγγειλε, ήδη, τη σύμβαση.

– Τα Ε/Π (20) έπρεπε να έχουν παραδοθεί το 2007!

• Θέλετε κι άλλες λεπτομέρειες;

– Τέτοιος ήταν ο πατριωτισμός της ελληνικής πλευράς, που δέχθηκε ελληνική συμμετοχή 1,97%! Επαναλαμβάνω, 1,97% (ποσοστό ντροπής), ενώ η Φινλανδία πήρε 60% (η συναρμολόγηση άρχισε στη φινλανδική ΕΑΒ).

– Ο τότε ΥΕΘΑ, κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, έστειλε τον φάκελο προμήθειας μαζί με την έκθεση-καταπέλτη επιτροπής υπό τον Σχη Πατρινό, στην Εισαγγελία (24.9.04). Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

– Ο τότε αντιπρόσωπος της εταιρείας ενταύθα, κ. Δαφνής, παραμερίστηκε για να την αναλάβουν γνωστοί βαρόνοι και εθνικοί προμηθευτές.

• Εκτός αυτού, ο κ. υπουργός οφείλει να διερευνήσει το τι γίνεται με την προσπάθεια «πλασαρίσματος» υπερκοστολογημένων αντισταθμιστικών από τη σύμβαση. Λεπτομέρειες προσεχώς.

• Τέλος, σημειώνω το σοβαρότερο: Με αυτή την άφρονα διαχείριση του θέματος από τους ΣημιτοΓιάννους, ο ελληνικός Στρατός στερείται μεταφορικών ελικοπτέρων, που είναι τόσο αναγκαία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σημιτικής περιόδου σε βάρος της Άμυνας. Το έγκυρο περιοδικό του χώρου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, κατήγγειλε: «Φάκελος ΝΗ-90 – Το πόρισμα της ντροπής – Ιδού η λεηλασία». Και ουδείς συγκινήθηκε…

• Οι συνεργάτες της στήλης προσφέρονται να ενημερώσουν λεπτομερώς, με ντοκουμέντα και στοιχεία, τον κ. υπουργό, για την απάτη αυτή. Μην περιμένει να μάθει από τη ΓΔΑΕΕ την πραγματικότητα.


Σχολιάστε εδώ