ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Έτσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με επιστολή του που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 50.000 ευρώ. Ο… κουμπαράς λοιπόν του Δημοτικού Θεάτρου έχει τώρα 1.150.000 ευρώ (το 1 εκατ. που διέθεσε ο πρωθυπουργός, οι 100.000 του ΟΛΠ και οι 50.000 του Μελισσανίδη). Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία για την προσφορά του και το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τη δωρεά. Μειοψήφισε μόνο η παράταξη του ΚΚΕ. Το… κακό νέο είναι ότι στους φρεσκοβαμμένους εξωτερικούς τοίχους του ιστορικού κτιρίου, κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν και ζωγράφισαν… γκραφίτι! Έκπληκτοι οι περαστικοί βλέπουν καθημερινά την ασχήμια και αναρωτιούνται γιατί το κτίριο έμεινε αφύλακτο. Ο δήμος όμως είχε αποφασίσει, και το είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο μετά το Πάσχα, να βάλει γύρω από το κτίριο προστατευτικό κιγκλίδωμα για να μην μπορεί κανένας να το πλησιάσει. Όμως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν δέχθηκε να γίνει κάτι τέτοιο για να μη διαταραχθεί η αρχιτεκτονική οπτική του κτιρίου. Έτσι, το κτίριο έμεινε ακάλυπτο και οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας που το φύλαγε επί 24ωρης βάσης, έκαναν τις ασχήμιες τους.

// Όπως φαίνεται, τα δικαστήρια θα μεταφερθούν τελικά στο κτίριο της οδού Θηβών, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι τα δικαστήρια θα έπρεπε να βρίσκονται στο κέντρο του Πειραιά και αν ήταν δυνατόν στο λιμάνι. Από τη στιγμή όμως που οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή οι δικηγόροι του Πειραιά στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δήλωσαν ότι το κτίριο της Θηβών τούς κάνει, τι μπορούν να πουν οι άλλοι; Ωστόσο, είπε, θα ήταν χρήσιμο όσοι διαφωνούν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να υποδείκνυαν χώρο στο κέντρο ή στο λιμάνι όπου θα μπορούσε να ανεγερθεί δικαστικό μέγαρο. Αν δεν υπάρξει τέτοια πρόταση, προκειμένου να μη συζητάμε για να συζητάμε, η Θηβών είναι αναπόφευκτη.

// Την Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας στην περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων σε κεντρικό κτίριο του Κερατσινίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος παρουσία της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, του βουλευτή της ΝΔ Τ. Νεράντζη, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου και άλλων. Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης τόνισε: «Έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, στον κύκλο ζωής, τον δήμαρχο της πόλης που μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή και βέβαια σε αυτή τη γενική προσπάθεια, έχουμε δίπλα μας τον καλό μας άγγελο, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τη νεράιδα μας, που μας δίνει δύναμη με την ευχή της, μας δίνει κουράγιο και είναι πάντα δίπλα μας σε μια δύσκολη και γκρίζα εποχή. Δημιουργήσαμε τις εξής δομές: κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, γραφείο που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, κέντρο διημέρευσης, τράπεζα χρόνου, κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο. Στο Πέραμα κοινωνικό λαχανόκηπο, και εδώ έναν όμορφο χώρο για τα παιδιά που μπορούν όχι μόνο να παίξουν αλλά και να κάνουν δωρεάν μαθήματα χορού, θεάτρου, ξένων γλωσσών. Το κυρίαρχο σύνθημά μας εδώ είναι: “Η ζωή παίρνει χρώμα και αξία!”. Δεν μας αρκεί να δώσουμε ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, θέλουμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή». Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη από την πλευρά της τόνισε: «.. Σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, που χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά αλλά και να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, κινήσεις σαν και αυτή γίνονται παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και δίνουν ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον που έρχεται. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα και από ανθρώπους που τα οράματά τους τα κάνουν πραγματικότητα, που τολμούν, προγραμματίζουν, αξιοποιούν, δεν σταματούν να δημιουργούν… Στην κοινωνική προσφορά, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων και αυτό υπήρξε πάντοτε ο γνώμονας στη ζωή μου».

// Ένας από τους πιο αυθεντικούς Πειραιώτες, μανιάτικης καταγωγής, έφυγε την περασμένη Δευτέρα από κοντά μας. Πρόκειται για τον Γιώργο Καραμαλάκο, πατέρα της προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά-Καραμαλάκου, που πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του σύζυγο που έχασε πριν από 6 περίπου χρόνια, πλήρης ημερών. Στην οικογένεια του εκλιπόντος, και ειδικά στη φίλη Λίτσα, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.


Σχολιάστε εδώ