Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Και στον Δήμο της Αθήνας οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι λίγο πολύ γνωστές, αλλά στην Θεσσαλονίκη γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Στη συμπρωτεύουσα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα στελέχη προκειμένου να πάρουν το χρίσμα από τη ΝΔ. Πρόκειται για τους Γιάννη Ιωαννίδη, Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τελικά, ο τελευταίος φαίνεται να έχει βγει από τη λίστα, καθώς θα διεκδικήσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος κατεβαίνει για δεύτερη φορά, ως ανεξάρτητος όμως αυτή τη φορά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια φάση, έγινε η συζήτηση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, να υπάρξει κοινή στήριξη σε υποψήφιο, τόσο για τον δήμο όσο και για την περιφέρεια. Στο ΠΑΣΟΚ, που ακόμη (παρά τη σύσκεψη στα μέσα της βδομάδας) δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, υπάρχουν φωνές κοντά στον πρόεδρο που λένε να δοθεί στήριξη στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια η πολυσυζητημένη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ερχόταν πιο κοντά, χωρίς όμως να παραβλέπεται το γεγονός ότι το χάσμα μεταξύ Βενιζέλου και Κουβέλη μοιάζει αγεφύρωτο.


Σχολιάστε εδώ