επί του πιεστηρίου

Σίγουρα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις η άτυχη επιλογή αυτού του τίτλου, για αυτό και την επομένη με σχόλιο που είχε έμμεσα παραδέχθηκε το λάθος, που όμως έδωσε όπλο σε εκείνους που δεν μας πάνε να πουν, να, ακόμη και οι ίδιοι οι Έλληνες λένε ότι δεν θα ήθελαν να είναι Έλληνες.

Όμως ότι και να λένε η Ελλάδα πετυχαίνει, εκτός πολιτικής και πολιτικών… Έλληνας σκηνοθέτης πήρε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, η ομάδα πόλο των γυναικών πήρε το Χρυσό και προχθές η Εθνική ομάδα Μπάσκετ νίκησε, μετά 11 χρόνια την Ισπανία. Και προχωρούμε, όσο κι αν κάποιοι δεν μας πάνε…

Δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει τις ενστάσεις του για τους πολιτικούς, να τους κατακρίνει, να εκφράσει τη διαφωνία του, να καταγγείλει τον οποιοδήποτε νομίζει ό,τι δεν λειτουργεί σωστά και άλλα λέει προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά και στις κάλπες να τον καταψηφίσει. Δεν δικαιούται όμως να προβαίνει σε βίαιες ενέργειες μέχρι και να χειροδικεί, να πετάει εναντίον πολιτικών διάφορα αντικείμενα, όπως συνέβη με συνδικαλιστές κατά της Αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Φώφης Γεννηματά και του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες.

Ρουτίνα τα λάθη εκεί στο υπουργείο Οικονομικών. Και συνεχίζονται. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων. Και την επιβολή προστίμων. Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκε πόσες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί εκκρεμούν και γιατί. Είπαν, λοιπόν, ότι έχουν υποβληθεί 12.442, ενώ ο πραγματικός αριθμός ήταν μόλις 5.300. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ο λόγος του… λάθους που έγινε ως προς το ακριβή αριθμό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι έγιναν εσκεμμένα λάθη στις ανακοινώσεις, για να εκτεθούν κάποιοι διευθυντές Εφοριών ότι έχουν δήθεν μεγάλο αριθμό αιτήσεων και στις όποιες δεν έχουν δώσει λύσεις.

Κάθε φορά που ακούς τον Πάπα να μιλάει προς τις χιλιάδες πιστούς που έχουν κατακλύσει την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όλο και περισσότερο τον ζηλεύεις. Να πηγαίνει κόντρα στην Αμερική, να λέει το αυτονόητο που δεν μπορούν να το αποφύγουν οι Μεγάλοι, το «πόλεμος φέρνει πόλεμο» και το «η βία φέρνει βία». Ο Πάπας είναι κοντά στον καθημερινό πολίτη και αποκούμπι στα προβλήματα του. Έτσι θέλουμε και τους δικούς θρησκευτικούς μας ηγέτες. Αλλά και τον απλό παπά.

Η Δικαιοσύνη επιτέλους στο ύψος της. Είναι εδώ και δίνει εξετάσεις και χαίρεται ο κόσμος, γιατί καιρός ήταν να βάλει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων… Και να αισθανθεί ότι αφουγκράζεται σωστά τον κόσμο. Οι δυο Εισαγγελείς, η κυρία Αδειλίνη και ο κ. Παναγιωτόπουλος στη δίκη κατά του Τσοχατζόπουλου εξέφρασαν, με τις αγορεύσεις το λαϊκό αίσθημα αλλά και την απαίτηση των πολιτών ότι οι πολιτικοί δεν μπορεί να είναι ασύδοτοι και δεν ισχύουν για αυτούς οι νόμοι. Είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι…

Και μια και μιλάμε για Δικαιοσύνη, να ευχηθούμε στον νέο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιάννη Σακελάκκο, καλή θητεία και σίγουρα θα είναι καλή, με βάση την πετυχημένη διαδρομή του ως τώρα, που ήταν απόλυτα αψεγάδιαστη.


Σχολιάστε εδώ