Εκπλήξεις περιμένουν τη ΝΔ στην Κέρκυρα…

Ο παρολίγον βουλευτής Στέφανος Γκίκας, παρά την έντονη πολιτική του δραστηριότητα, είναι εντελώς μόνος, ενώ οι πολιτικοί του φίλοι είναι χολωμένοι από τη μη αξιοποίησή του και αδρανοποιήθηκαν. Η τοπική κομματική οργάνωση είναι σε αποσάθρωση, με πολλά μέλη τοπικών επιτροπών να έχουν προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Β’ επιλαχών βουλευτής Σπύρος Σκιαδόπουλος έχει αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ και «σέρνει τον εξάψαλμο» δημοσίως σε Σαμαρά και κυβέρνηση.

Οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ, δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και υπάρχει ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει διάχυτος προβληματισμός στους εναπομείναντες νεοδημοκράτες.

Και κοντά σ’ όλα αυτά ήρθε η δήλωση του διορισμένου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Άνθη, ο οποίος κάλεσε δημόσια τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο να παραιτηθεί και απείλησε μάλιστα από τηλεοράσεως, ότι θα «μπουκάρει» στο υπουργείο Παιδείας με ορμή «ορμητικότερη εκείνης της καθόδου των Δωριέων».

Να σημειωθεί ότι ο Άνθης ήταν υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στις τελευταίες εκλογές. Αν τώρα συνυπολογίσει κανείς ότι στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ στην Κέρκυρα πήρε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε ένα από τα υψηλότερα, βγάζει εύκολα το συμπέρασμα ότι η «μπάλα» έχει χαθεί και ότι ακόμη και η μια βουλευτική έδρα της ΝΔ στο νησί κινδυνεύει…


Σχολιάστε εδώ