Εκλογές τώρα, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας

Συγκεκριμένα:

– Για το χρέος ζήτησε να γίνει μία αληθινά σκληρή διαπραγμάτευση για να βρεθεί βιώσιμη λύση.

– Τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα πολυδύναμο πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη:

– Να εφαρμόσουμε το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης στη θέση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Σʼ αυτό το κομμάτι μεταξύ άλλων ο κύριος Τσίπρας ζήτησε να επανέλθει άμεσα ο κατώτατος μισθός στα προ Μνημονίου επίπεδα.

– Να ανακτήσουμε τον δημόσιο πλούτο, τον έλεγχο των τραπεζών και να ανασυγκροτήσουμε τον κρατικό μηχανισμό, ενώ ιδιαίτερα καυστικός στάθηκε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

– Να θέσουμε ως εθνικό στόχο και να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας.

Αυτοί ήταν οι πέντε βασικοί, προγραμματικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Από κει και πέρα με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο τόνισε ότι στεκόμαστε αποφασιστικά δίπλα στον αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών στην Παιδεία για το μέλλον των παιδιών μας, για το παρόν των σχολείων που υποβαθμίζονται, κλείνουν, κινδυνεύουν να ρημάξουν χωρίς φύλακες και χωρίς διδακτικό προσωπικό.

Το κεντρικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μάχεται, αν και ο λαός θέλει και μάχεται.


Σχολιάστε εδώ