Δειλοί οι 40 μαυροντυμένοι

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες οι 9 νεαροί-μέλη της ΚΝΕ ξεκίνησαν αφισοκολλήσεις στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Εκεί τους είχαν στήσει ενέδρα γύρω στα 40 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι είχαν τα σήματα της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν ρόπαλα, γκλομπ και ξύλα με καρφιά! Όταν ανύποπτοι οι νεαροί αριστεροί άρχισαν την αφισοκόλληση, οι 40 μαυροντυμένοι τούς περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα και τόσο σκληρά, που υπήρχε κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους. Κάποιοι περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ μόλις οι επιτιθέμενοι άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών σκόρπισαν και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας στον δρόμο 9 τραυματίες αιμόφυρτους με βαριές κακώσεις, που σφάδαζαν από τους πόνους.

Η επίθεση αυτή που δείχνει πως κάποιοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα… Αίγυπτο, θορύβησε τον κόσμο αλλά και τις Αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας, είχαν γίνει πάνω από 40 προσαγωγές, ενώ η Αστυνομία έκανε έρευνες και σε σπίτια υπόπτων. Μάλιστα αναζητώντας τους υπόπτους, οι αστυνομικοί έπαιρναν στο Τμήμα τους γονείς τους, ρωτώντας τους αν γνωρίζουν πού είναι.

Την Παρασκευή το βράδυ, στο Πέραμα, έγινε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή άνω των 2.000 ατόμων που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών, και φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Βεντέτα ΚΝΕ – ΧΑ

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατήγγειλαν επισήμως «ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής» στο Πέραμα εις βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννέα τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Όπως τονίζουν σε επίσημη ανακοίνωση, «Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδηρολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν τον δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης». Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν επικεφαλής τους γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, τους οποίους μάλιστα κατονομάζουν στην επίσημη ανακοίνωση. Η Χρυσή Αυγή απάντησε αμέσως και έντονα, κατηγορώντας το ΚΚΕ για ψεύδη, με πολύ σκληρή γλώσσα, λέγοντας: «Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους τη Χρυσή Αυγή». Και προσέθεταν ότι «ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία εθνικιστικού φορέα ελλήνων εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη». Μάλιστα, επιτέθηκαν προσωπικά στον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ λέγοντας, σε τίτλο και ευθέως, ότι είναι «πρώτος ψεύτης και συκοφάντης ο Κουτσούμπας»! Η αντιπαράθεση μάλλον ξέφυγε και η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε μέσω του Ηλία Κασιδιάρη ότι η Αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια μελών της, συνδέοντας εμμέσως τις επιχειρήσεις αυτές με τις καταγγελίες του ΚΚΕ – υπονοώντας προφανώς διασύνδεση ΕΛΑΣ – ΚΚΕ, με μόνη «αντισυστημική» φωνή την ίδια τη Χρυσή Αυγή! Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ότι ο τραυματίας του ΚΚΕ Σωτήρης Πουλικόγιαννης «είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, παιδί του κομματικού σωλήνα και αρχιτραμπούκος, με συμμετοχή σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς, όπου κατευθύνει ομάδες κρανοφόρων και ροπαλοφόρων». Η αντιπαράθεση θα έχει δυστυχώς συνέχεια, απ’ όσα ακούμε – και οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, παρά την περιφρούρηση των παιδιών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ, δίνουν πεδίο…


Σχολιάστε εδώ