Αργή αλλά σταθερή επιστροφή των ψηφοφόρων του «βλέπει» το ΚΚΕ

Στον Περισσό εκτιμούν ότι αργά αλλά σταθερά οι ψηφοφόροι βλέπουν ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε στις εκτιμήσεις που έκανε για την ουσία της παρούσας οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου προσδοκούν ότι η ανάκαμψη του κόμματος θα συνεχιστεί αφού στην πορεία προς τις εκλογές, όπως εκτιμούν, θα αποκαλύπτεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια άλλη εκδοχή διαχείρισης του συστήματος και όχι μια ανατρεπτική δύναμη όπως προβλήθηκε στις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να παρασύρει αρκετούς μέχρι τότε ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

Ωστόσο δεν εφησυχάζουν αφού γνωρίζουν ότι στις εκλογές το δίλημμα που θα κυριαρχήσει θα είναι «συνέχιση της σημερινής πολιτικής ή ΣΥΡΙΖΑ» με αποτέλεσμα να πιεστούν εκ νέου οι αριστεροί ψηφοφόροι.

Επειδή από την επαφή που έχουν με τους ψηφοφόρους παίρνουν το μήνυμα ότι είναι υπαρκτή η άποψη ότι πρέπει το ΚΚΕ να πάρει μέρος σε μία κυβέρνηση της «Αριστεράς», προκειμένου με την συμμετοχή του να διασφαλίσει τα ριζοσπαστικά της χαρακτηριστικά, εδώ και καιρό υψώνουν ανάχωμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ και σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ σε μία ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Τι θα πρόσφερε στην κοινωνία η ανταλλαγή αντιπροσωπειών, για να πίνουμε καφέ μια στην Κουμουνδούρου και μια στον Περισσό; Πώς μπορεί να συνεργαστεί κανείς με ένα κόμμα που, μέσα σε έναν χρόνο, έκανε τόσες κωλοτούμπες; Με ένα κόμμα που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του σε εργατοπατέρες και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Για το ΚΚΕ η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται σε «ένα εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, φόβου και κάλπικων διλημμάτων» και σε μια άσφαιρη αντιπαράθεση αφού ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι ποιος θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής με την «τρόϊκα», διαπραγμάτευση όμως που σε κάθε περίπτωση θα είναι σταθερά κατά του λαού.

Με βάση τα παραπάνω ο Περισσός καλεί τον λαό να μην εγκλωβιστεί σε νέα διλήμματα και να συμπαραταχθεί «με το ΚΚΕ στους αγώνες για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, διότι ο πραγματικός εχθρός είναι η εξουσία των μονοπωλίων, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η μόνη λύση είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».


Σχολιάστε εδώ