Το Mega επιβαρύνει τον ΔΟΛ!

Κατά 9,5%, σε 9,2 εκατ. ευρώ από 8,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2012, αυξήθηκαν οι λειτουργικές ζημίες του ομίλου. Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο, «παρά τη σημαντική συγκράτηση των δαπανών διοίκησης και διάθεσης, κατά 0,8 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, επηρεάστηκαν αρνητικά από τη συμμετοχή στην Τηλέτυπος, η οποία επιβάρυνε τα λειτουργικά αποτελέσματα με 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 14,4 εκατ. ευρώ έναντι 13,4 εκατ. ευρώ το 2012». Μεταξύ των βασικών στόχων για το β΄ εξάμηνο του 2013 «είναι ο περιορισμός του κόστους, αρχής γενομένης από τις λιγότερο παραγωγικές δαπάνες, και η απαλλαγή του ομίλου από ζημιογόνες δραστηριότητες, με βασικό γνώμονα τη διατήρηση ποιοτικών εντύπων και προϊόντων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών».

Συνοπτικά, η εικόνα του Ομίλου ΔΟΛ έχει ως εξής:

– Περιοδικά: Από τις εταιρείες του κλάδου των περιοδικών στον ΔΟΛ τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων (40%) κατέγραψε η Μέλλον Group, ενώ η Νέα Ακτίνα είχε πτώση 14% και η Hearst ΔΟΛ Εκδοτική ΕΠΕ 13%.

– Εκτυπώσεις: Οι πωλήσεις των εταιρειών του εκτυπωτικού τομέα του ΔΟΛ παρουσίασαν συνολικά μείωση κατά 3,4 εκατ. ευρώ (-19%), που οφείλεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων της βασικής εταιρείας του κλάδου Εκτυπώσεις Ίρις κατά 3,2 εκατ. ευρώ (-20%) και της Multimedia κατά 0,6 εκατ. ευρώ (–52%).

– Ηλεκτρονικά media: Οι εταιρείες του τομέα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών του ΔΟΛ παρουσίασαν συνολικά κάμψη πωλήσεων 0,3 εκατ. ευρώ (–21%). Ειδικότερα, η ΔΟΛ Digital παρουσίασε μείωση κατά 22%, ενώ η Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις AE σημείωσε μείωση πωλήσεων κατά 15%.

– Τηλεόραση: Ο τομέας των λοιπών δραστηριοτήτων παρουσίασε μείωση πωλήσεων κατά 0,5 εκατ. ευρώ (-20%), λόγω κυρίως αντίστοιχης μείωσης των πωλήσεων της θυγατρικής εταιρείας Studio ATA.


Σχολιάστε εδώ