Τελικός για την 1η θέση της Εθνικής με Ιταλία

Το χθεσινοβραδινό ντέρμπι με την Τουρκία αποτελούσε το πρώτο crash test της Εθνικής απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε το τελευταίο χαρτί της. Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε τις ισορροπίες, αλλά ο Αντρέα Τρινκέρι εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους υπόλοιπους διεθνείς.

«Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι», δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός τεχνικός που έχει κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά του, την εργατικότητά του και τον σεβασμό του στην Ελλάδα.

Το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει ουσιαστικά την πρώτη θέση, όμως, είναι προγραμματισμένο για σήμερα. Η Εθνική αντιμετωπίζει τη μία από τις εκπλήξεις του 4ου ομίλου, την Ιταλία.

«Παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία», δήλωσε ο Τρινκέρι.

Οι πιθανότητες για τη συμμετοχή του Σπανούλη στο σημερινό ματς είναι μοιρασμένες. Αλλά δύσκολα θα ρισκάρει ο Ιταλός τεχνικός.

«Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του», εξήγησε ο Τρινκέρι.

Τον προπονητή της Εθνικής ομάδας πονοκεφαλιάζει ιδιαίτερα ο περίεργος τρόπος, με τον οποίο προσεγγίζουν οι διαιτητές τους αγώνες. Χτύπησε, μάλιστα, το σχετικό καμπανάκι στη συνέντευξη της Παρασκευής.

«Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν», τόνισε.


Σχολιάστε εδώ