Τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ εν μέσω πάγιων αδιεξόδων

Τον κατανοώ απόλυτα. Τι να απαντούσε, άλλωστε, και τι να υποσχόταν; Έχει αντιληφθεί πλέον και ο ίδιος ότι τα αμέτρητα και χονδροειδή ψεύδη του δεν πείθουν παρά μόνο εκείνους που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ. Προτίμησε, επομένως, το… στρίβειν άνευ καν αρραβώνος…

Ο Θεσσαλονικιός Βενιζέλος από την άλλη πλευρά δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Θα μεταβεί την άλλη εβδομάδα στο πάτριο έδαφος για να φλομώσει τους πανέλληνες με τους αποπνικτικούς και εντέχνως μη κατανοητούς ισχυρισμούς του. Ο άνθρωπος είναι προικισμένος στωμύλος και γνωρίζει πώς να λανσάρει τις πομφόλυγές του. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετοί μικρόνοες και απαίδευτοι που εντυπωσιάζονται από την ευγλωττία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των λεγομένων.

Την Τρίτη, 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός αρχηγός τού επί Ανδρέα Παπανδρέου κραταιού κόμματος απέδειξε τις ολοφάνερες αδυναμίες του. Αδυναμίες, σε συνδυασμό με τη δουλόφρονα προσκόλλησή του στη ΝΔ. Στην υπό τον Σαμαρά αρχινεοφιλελεύθερη, αυταρχική και ανήκουσα πλέον στο μη νεοναζιστικό, αλλά ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ φάσμα του πολιτικού μας συστήματος. Όσοι πήγαν –εμένα δεν με κάλεσαν ποτέ σε επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη και ας είχα προλογίσει τον Ανδρέα, διευθύνοντας και την ιστορική συνέντευξη προς τον ελληνικό και ξένο Τύπο μετά από την οικειοθελή αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ, για να δούνε, βρε αδερφέ, αν πήγαινα, και να ακούσουν τι θα τους έλεγα, εάν θα πήγαινα – όσοι πήγαν, λοιπόν, εφέτος και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, παρέστησαν, οι περισσότεροι τουλάχιστον, σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο μνημόσυνο.

Θλιβερότερη, βέβαια, και από το μνημόσυνο ήταν η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι θα πάρουν αμπάριζα, αντλώντας… δύναμη και… έμπνευση, για «ένα νέο ξεκίνημα», όπως ευαγγελίζεται ο εκτός τόπου και χρόνου εξουσιομανής Ευάγγελος! Ο οποίος προέβη και σε μια υπέρ του τυμβωρυχία, αφού είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τραγική υπήρξε η εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Σημίτη και Γιωργάκη. Στις ομιλίες τους επιδόθηκαν σε οξύτατες αλληλοκατηγορίες χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική, προβάλλοντας ο καθένας το… έργο του εαυτούλη του! Ειδικά ο Σημίτης –αυτό ήταν ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ– απέφυγε καταπτύστως ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να αναφέρει το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ!

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ συμπίπτουν με την αποδοχή εκ μέρους των μνημονιακών κυβερνήσεών μας της ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της χώρας μας και της οικονομικής ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ των πλείστων Ελλήνων. Κυβερνήσεων που αλλοιώνουν την ωμή πραγματικότητα, παραχαράσσοντας αδιάσειστα στοιχεία και αποκρύπτοντας πασιφανή αρνητικά μεγέθη.

Έχουμε να κάνουμε με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ επιπλέον των πολεμικών βιομηχανιών μας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ) και την απόλυση ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (!) των δύο τρίτων των εργαζομένων. Για τη μη αποζημίωση επικαλέστηκαν, οι άθλιοι, επιταγή της «τρόικας», η οποία το διαψεύδει! (Χρησιμοποίησα τη λέξη «ξεπούλημα», διότι είναι αδύνατον να παρουσιάσουν έργο οι πολεμικές βιομηχανίες μας με το ένα τρίτο του εργατικού τους δυναμικού. Αφήνω που η αμυντική ισχύς της χώρας μας –πλημμελής ήδη– θα έχει αυτονοήτως σχεδόν εκμηδενιστεί.)

Βρίθουν τα ανατριχιαστικά γεγονότα που εκθέτουν θανάσιμα τους μαθητευόμενους μάγους της ανερμάτιστης συγκυβέρνησης. Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ κατάσταση που βιώνουμε δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με άλλους ανθρώπους, εμφορούμενους από ιδανικά και έτοιμους για ανιδιοτελή προσφορά, μα και με άλλο κόμμα, το οποίο δεν έχει αναλάβει ποτέ την εξουσία. Εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ με τις όποιες αδυναμίες του. Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις συκοφαντίες και τις κακόβουλες διαδόσεις, διαθέτει εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Πρόγραμμα μάλιστα όχι δογματικό, αλλά αναπροσαρμοζόμενο, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του συνόλου των Ελλήνων. Και λέγοντας «του συνόλου των Ελλήνων», συμπεριλαμβάνω και τους πλούσιους, οι οποίοι θα αντιληφθούν ότι οφείλουν να ενισχύουν οικονομικά τον δημόσιο κορβανά. (Οι εξ επαγγέλματος ασύδοτοι καταχραστές θα υπάγονται στις αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης.)

Ήδη το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει το παρών στις διαδηλώσεις των δικαίως αγανακτισμένων πολιτών της συμπρωτεύουσας. Κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι –ποιος άλλος;– η ανατροπή της συγκυβέρνησης των Μνημονίων. Γιʼ αυτό θα συνεχιστεί πανελλαδικά η εξόρμηση με τον ίδιο στόχο που άρχισε στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολλά ικανά στελέχη που θα αναλάβουν την ενημέρωση –ανά ένας, ανά δύο, ανά τρεις– σε κωμοπόλεις και κεφαλοχώρια, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, συνοδευόμενος από άλλα στελέχη, θα περιοδεύσει στις πόλεις, ανεβάζοντας τους τόνους με τη ρητορική του δεινότητα και φυσικό συμπαραστάτη τη συμπαθητική φυσιογνωμία του. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ενσαρκώνει την ελπίδα, ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι φέρνουν την καταστροφή.


Σχολιάστε εδώ