στα ενδότερα των ομάδων

• Αλλού περιμέναμε τις απολύσεις και από αλλού μας ήρθαν! Ο Μίτσελ προέβαλε ως πρώτο φαβορί, αλλά ο Γιάννης Χατζηνικολάου έσπασε το ρόδι και έγινε ο πρώτος προπονητής της Σούπερ Λίγκας που έφυγε για το ταμείο ανεργίας.

• Η πρώτη αλλαγή προπονητή, βέβαια, καταγράφηκε στη Βέροια, αλλά ο Γκόραν Στεβάνοβιτς αποχώρησε οικειοθελώς με τα μάτια του στραμμένα προς τον Άρη. Γνώριζε, άλλωστε, ο Σέρβος ότι οι «κίτρινοι» βρίσκονταν σε αναζήτηση τεχνικού και θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις.

• Το διαζύγιο ανάμεσα στον Σερραίο τεχνικό και στον Άρη εκδόθηκε έπειτα από την ήττα της πρώην ομάδας του στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Αλλά επί της ουσίας η απόφαση του Δημήτρη Ηλιάδη είχε ληφθεί μετά από τον αγώνα με την Καλλονή στη Θεσσαλονίκη.

• Κράτησε, όμως, ο πρόεδρος των «κίτρινων» τον συγχωριανό του επειδή γνώριζε ότι στο Περιστέρι ακολουθούσε νέα ήττα για την ομάδα του και θέλησε να προστατέψει τον επόμενο προπονητή. Το πρόβλημα για τον Ηλιάδη δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση στην πρόσληψη του νέου τεχνικού.

• Μαζί με τον Χατζηνικολάου αποχώρησε από τον Άρη και ο Δημήτρης Μούτας. Ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής απέδωσε το διαζύγιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα ρεπορτάζ και στην κριτική των ΜΜΕ.

• Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να του μαρτυρήσει τις πηγές του. Τον ενόχλησε τον Μούτα η αποπομπή του από τον Άρη και το έδειξε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο.

• Σε αντίθεση με τον Χατζηνικολάου, ο Μίτσελ όχι μόνο πέρασε τις ξέρες, αλλά έπιασε και απάνεμο λιμάνι μετά από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό. Όχι τόσο από τα πέντε γκολ, όσο κυρίως από την εικόνα δουλεμένης ομάδας που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι».

• Ειδικά στις στημένες φάσεις, οι πρωταθλητές βάζουν στην εξίσωση τη μία κομπίνα μετά από την άλλη. Δείγμα ότι δουλεύουν στις προπονήσεις και, μάλιστα, με τρόπο ο οποίος θυμίζει στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

• Στην παραμονή του Μίτσελ, πάντως, μέτρησε και το γεγονός της αποχώρησης 16 διεθνών από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Θα ήταν, λοιπόν, άσκοπο να προσληφθεί άλλος προπονητής τη δεδομένη χρονική περίοδο διότι θα πήγαινε στο ματς με την Παρί χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει τους παίκτες.

• Κι αν ο Χατζηνικολάου έκανε την αρχή, στην πιάτσα των ατζέντηδων διαδίδουν ότι άλλοι τρεις προπονητές συνωστίζονται στην πόρτα της εξόδου από τις ομάδες, στις οποίες εργάζονται. Η καμπάνα χτυπάει για τους Μάκη Χάβο, Τάκη Λεμονή και Παύλο Δερμιτζάκη.

• Για τον πρώτο μέτρησε η παραδοχή του ότι απέτυχε να επαναφέρει τους παίκτες του Παναιτωλικού στην πραγματικότητα μετά από τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αγρινίου πήγε στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό χωρίς διάθεση για μάχη, αλλά με μπλαζέ ύφος, όπως παραδέχθηκε ο Χάβος.

• Εκτός των άλλων, ο προπονητής των «καναρινιών» καλείται να λύσει και τον γρίφο με τις γκρίνιες των παικτών του που λένε ότι στοχοποιήθηκαν έπειτα από την ήττα στην Κομοτηνή. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για έναν τεχνικό να απολαμβάνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του.

• Όταν αρχίσουν οι γκρίνιες, δύσκολα μπορεί ένας προπονητής να αναστρέψει το κλίμα. Η διακοπή του πρωταθλήματος, πάντως, επιτρέπει στον Χάβο να κατεβάσει τους τόνους και ενδεχομένως να τα βρει με τους παίκτες του για να περιορίσει τους κινδύνους της απόλυσής του.

• Έχει, ωστόσο, έναν άσο στο μανίκι του ο προπονητής του Παναιτωλικού. Πρόκειται για τις μαζικές επιστροφές παικτών, οι οποίοι προορίζονταν για βασικοί, αλλά έχασαν τις πρώτες αγωνιστικές εξαιτίας τραυματισμών και η επάνοδός τους λύνει τα χέρια του Χάβου.

• Με την πλάτη στον τοίχο είναι και ο Τάκης Λεμονής, διότι ο Λεβαδειακός προβληματίζει έντονα με την απόδοσή του σε επίσημα και φιλικά. Αν η ήττα των Βοιωτών από τον Ολυμπιακό Πειραιά ήταν μέσα στο πρόγραμμα, το στραπάτσο από τον άλλον Ολυμπιακό, εκείνον του Βόλου, πόνεσε πολύ τον Γιάννη Κομπότη.

• Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού έκανε όλα τα μεταγραφικά χατίρια στον Λεμονή και απόλυτα φυσιολογικά προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα. Ρίσκαρε, άλλωστε, ο Κομπότης όταν αποφάσισε να αλλάξει το ρόστερ της ομάδας του με το επιχείρημα ότι η προηγούμενη φουρνιά παικτών έφτασε στο ταβάνι της.

• Η διορία που πήρε ο Λεμονής φτάνει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Αν και ουδείς μπορεί να αποκλείσει την επίσπευση των εξελίξεων στον πάγκο του Λεβαδειακού, αν και αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη επιλογή στην προπονητική πιάτσα, αν εξαιρέσει κάποιος τον Σούλη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Αναστόπουλο.

• Με τον Δερμιτζάκη είναι περίπλοκα τα πράγματα, διότι ο ΟΦΗ παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δείχνει ότι του λείπει το γκολ. Επειδή, όμως, πρέπει να πληρώσει κάποιος το μάρμαρο για τις μεταγραφικές επιλογές, το φορτίο θα πέσει στην πλάτη του Καβαλιώτη τεχνικού με επιχείρημα ότι «δήλωνε πως ήταν πλήρης η ομάδα στην επίθεση».

• Υπολόγιζε, βέβαια, ο Δερμιτζάκης και στον Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος όμως τραυματίστηκε και έτσι έμεινε ο ΟΦΗ χωρίς φορ περιοχής, καθώς ούτε ο Περογαμβράκης, ούτε ο Νιμανί μπορούν να δώσουν λύσεις στην κορυφή της επίθεσης. Ο τελευταίος, μάλιστα, βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο από τον ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Μάνθου Πουλινάκη.

• Είναι μία λεπτομέρεια που μπορεί να καθορίσει στο μέλλον τις σχέσεις της κρητικής ομάδας με τον Δερμιτζάκη. Διότι εδώ που τα λέμε, οι παράγοντες δεν έχουν συνηθίσει στην αμφισβήτηση των επιλογών τους, ειδικά όταν εκείνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες προπονητή και οπαδών.

• Ο ΟΦΗ είναι η τρίτη ομάδα, στην οποία παίζει το όνομα του Αναστόπουλου, ο οποίος θεωρείται περιζήτητος χωρίς όμως να ‘χει χτυπήσει έως τώρα το τηλέφωνό του. Μέχρι το τέλος του μήνα, πάντως, ο allenatore θα πάρει τον δρόμο είτε προς τη Θεσσαλονίκη είτε για τη Λιβαδειά, ενώ υπάρχει όπως προαναφέραμε και το αεροπορικό εισιτήριο για το Ηράκλειο.


Σχολιάστε εδώ