Πολιτική με επικοινωνιακά τρικ για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου του τύπου «πάμε για μεγάλη μάχη» και από υπουργικά γραφεία ότι «ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με την “τρόικα”» δεν μπορούν να έχουν ως αποδέκτες παρά μόνο, τους έλληνες πολίτες.

Πολιτικοί παράγοντες με πείρα στα ευρωπαϊκά ζητήματα, επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους υπονοούμενα δεν μπορούν να αποτελέσουν μήνυμα προς τους δανειστές, καθόσον οι σοβαρές διαπραγματεύσεις δεν γίνονται δημόσια και με διαρροές, αλλά με επιχειρήματα και πίσω από κλειστές πόρτες.

Ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι η «τρόικα» δεν πρόκειται να πτοηθεί από διάφορα «ηρωικά» που λέγονται δημόσια ή στα Μέσα Ενημέρωσης. Χρειάζεται η ελληνική πλευρά να επιδείξει σθεναρή στάση στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, αν και –όπως τονίζουν– το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί στο ανώτατο επίπεδο. Ήτοι, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε επικοινωνίες του με τις Βρυξέλλες και τους ευρωπαίους ηγέτες. Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί και στο επικοινωνιακό επιτελείο είναι το γεγονός ότι, ενώ αρχικά έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κ. Σαμαράς θα δώσει απάντηση στην «τρόικα» στη διάρκεια της ομιλίας του (χθες) στη ΔΕΘ, τελικά την… ανέβαλαν για τις επόμενες ημέρες. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι τέτοιου είδους χειρισμοί εκτός του ότι είναι παράδοξοι, δείχνουν προχειρότητα, αν όχι επιπολαιότητα.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για επικοινωνιακό παιχνίδι σχετικά με την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας, διατυπώνουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα δε από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι οι υψηλοί τόνοι έναντι της «τρόικας» αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης, που συγκρούεται έτσι και στη συνέχεια, η λιγότερο κακή εξέλιξη να θεωρηθεί ως… μεγάλη επιτυχία. Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν ένα βήμα πιο πέρα ισχυριζόμενοι ότι η «κόντρα» κυβέρνησης-«τρόικας» είναι προσυνεννοημένη από τις δυο πλευρές προκειμένου, να μετριασθούν οι αντιδράσεις κομμάτων, αλλά και πολιτών.


Σχολιάστε εδώ