Με τα συγχαρητήρια του Μαξίμου…

Την περασμένη εβδομάδα εκλέχθηκε με έξι ψήφους στη θέση της προέδρου η Μαρία Αντωνιάδου και γενική γραμματέας η Μαριλένα Κατσίμη. Οι άλλες θέσεις του προεδρείου έμειναν κενές, με τις δύο παρατάξεις να καλούν τις άλλες να προτείνουν τα μέλη τους. Η αποστολή συγχαρητηρίων από τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά Γιώργο Μουρούτη στη Μαρία Αντωνιάδου προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του ΔΣ, με παρόντα δέκα μέλη –και όχι έξι, όπως ψευδώς αναφέρει η αρχική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ– συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μπροστά όμως στην επιμονή Τρίμη να προχωρήσει σε συγκρότηση, κατά παράβαση του καταστατικού, υποχρεώθηκαν να καταγγείλουν τη διαδικασία και να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι τριών παρατάξεων:

– Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Δημ. Τσαλαπάτης).

– Μαχόμενη Δημοσιογραφία (Νανά Νταουντάκη).

– Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (Χρ. Κυρίτσης, Αγγ. Γυπάκη).

Την πρόταση για τη θέση της προέδρου έκανε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ο Τρίμης δέχτηκε να μην προταθεί ο Γιουκάκης επειδή η Αντωνιάδου δεχόταν να ψηφίσει μόνο την Κατσίμη για τη θέση της γενικής γραμματέως, με τη στροφή της τελευταίας.

Οι δύο του προεδρείου έχουν ήδη επιδοθεί σε αναζήτηση συνεταίρων για την κάλυψη των κενών θέσεων του προεδρείου, σε αναζήτηση συνενόχων για όσα έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, οδηγώντας τον κλάδο στο απόσπασμα και βάζοντας ταφόπλακα με τον καλαματιανό που έχουν στήσει στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στη θέση του Τρίμη, που μάλλον παραιτείται αφού ολοκλήρωσε την αγοραπωλησία, ακολουθούν oι:

– Αννέτα Καββαδία, προσωπική ρεπόρτερ του κ. Τσίπρα, κατά δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

– Αλεξάνδρα Χριστακάκη και Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Η ψηφοφορία για την κάλυψη των δύο θέσεων με βάση την αρχή του αναλογικού προεδρείου καταγγέλθηκε από τις άλλες τρεις παρατάξεις ως πολιτική συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ