Μειώσεις μισθών και στον ΕΔΟΕΑΠ!

Με απόφαση για μειώσεις μισθών του προσωπικού πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 26 Σεπτεμβρίου. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα φλέγοντα ζητήματα του οργανισμού υγείας δημοσιογράφων και υπαλλήλων στα ΜΜΕ, όπως την έγκριση του απολογισμού του 2012, που καταψηφίστηκε στην προηγούμενη γενική συνέλευση, αλλά και τον νέο προϋπολογισμό για το 2013. Το μείζον ζήτημα, ωστόσο, που προκαλεί ήδη αντιδράσεις στον ΕΔΟΕΑΠ, είναι η απόφαση της μειοψηφίας του ΔΣ για «γενικές μειώσεις» στις αμοιβές του προσωπικού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση, χωρίς συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης, ελήφθη τον Αύγουστο και ενώ έλειπε η πρόεδρος του ΤΥΠ Π. Χριστοδουλίδου αλλά και ο Γ. Αγγέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταψήφισε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Σόμπολος. Στα άλλα θέματα της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνονται ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΔΣ, η έγκριση πεπραγμένων, καθώς και οι ανακοινώσεις της διοίκησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ.

***

• Έρευνα διεξάγεται για τη λειτουργία κυκλωμάτων γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ από το ΤΥΠ. Το ανακοίνωσε η ίδια η πρόεδρός του Πόπη Χριστοδουλίδου στο facebook, κάνοντας λόγο για πρακτικές που ζημιώνουν το Ταμείο. Ήδη το ΔΣ κατήργησε δύο θέσεις γιατρών.

• Η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στη «Ναυτεμπορική», ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις όσων δημοσιογράφων δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις την περασμένη άνοιξη, προκάλεσε ανησυχία στους εργαζομένους. Καθυστέρηση μισθών είχε υπάρξει άλλη μία φορά, όταν η διοίκηση είχε δώσει για υπογραφή τις ατομικές συμβάσεις.


Σχολιάστε εδώ